Statoil og partnerne i Snorre-lisensen har besluttet å justere framdriftsplanen for Snorre 2040-prosjektet ved å utsette den planlagte datoen for beslutningspunkt DG2 fra mars 2015 til oktober 2015,  ifølge en meldin mandag.

"Det blir ingen endring i tidspunktene for endelig investeringsbeslutning (DG3) og driftsoppstart (DG4), som etter planen skal skje i henholdsvis fjerde kvartal 2016 og fjerde kvartal 2021", heter det.

Prosjektets tidligfase forlenges for å utnytte fullt ut forbedringspotensialet som ligger i Statoils effektiviseringsprogram STEP, og dagens fokus på kostnadseffektivitet i bransjen, påpeker selskapet.

"Lønnsomheten i en ny Snorre C-plattform er utfordrende, og det er viktig for eierne å sørge for kvalitet i design- og kostnadsoverslag før forprosjekteringen (FEED) begynner", heter det.

Les også:
Oslo kommune politianmelder Uber
Erkjenner å ha vært «Ingebrigtsens stråmann»  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.