- Oppdatert artikkel først publisert 21.59 mandag -

Flertallet av finansdirektørene i Norges største selskaper ser lyst på fremtiden, og det er mer optimisme enn på over to år, skriver Dagens Næringsliv tirsdag.

I november 2012 trodde kun tre av ti finansdirektører i Norges største selskaper at bunnen i den globale konjunkturnedgangen var passert.

Nå tror syv av ti at det verste er over og at oppturen fortsetter, ifølge SEBs halvårlige finansdirektørmåling.

– I sum er det betydelig større optimisme å spore enn for et år siden. Dette ser rett og slett lovende ut, sier kredittanalytiker Henrik Blymke i SEB.

Indeksne som måler finansdirektørenes fremtidssyn har det siste året steget fra 54 til 61. En indeks på 50 indikerer hverken positivt eller negativt syn på utviklingen de neste seks månedene.

Betydelig større enn i Sverige
Undersøkelsen viser at optimismen blant finansdirektører i Norge er betydelige større enn i Sverige.

Samtidig venter flere nå sterkere vekst i Europa, mens forventingene til Asia er redusert.

Fortsatt er det etterspørselen som volder den sterkeste bekymringen, som har økt noe siden forrige undersøkelse.

- Vi har tidligere sett at finansdirektørene har vært bekymret for eskalering av kostnader og problemer med å få tak i kvalifisert arbeidskraft. De er ikke like bekymret for dette nå. I stedet er det etterspørselen som tynger, sier Blymke til Dagens Næringsliv.

Finansdirektør Sverre Kjær i dagligvarekonsernet Norgesgruppen frykter tilbakeslag. Han tror økte finansieringsmuligheter har gjort finansdirektørene lettere til sinns.

- Det er positivt at alle finansdirektørene mener det ser lysere ut, samtidig som jeg er litt usikker til utviklingen i Norge og nordmenns privatøkonomi, sier han til DN.

Les hele saken i tirsdagens utgave av Dagens Næringsliv på papir, nettbrett eller som e-avis.

Les også:
Nekter å refundere Norwegian-billett

Nytt oljefunn i Norskehavet

Tror Yellen vil senke verdens børser med 50 prosent

Mener Røkke «skrur» staten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.