Godkjenningen av Shell-oppkjøpet innebærer at myndighetene mener konkurransesituasjonen ikke blir svekket, så lenge St1 selger sine egne stasjoner.

– Vi har kommet fram til konkurransen lokalt og nasjonalt ville blitt forverret hvis St1 både hadde kjøpt opp Shell sine stasjoner, og beholdt sine egne. I dialog med St1 har vi derfor kommet fram til en annen løsning, sier rådgiver Eivind Lillesveen i Konkurransetilsynet til Nationen.

Det er opp til St1 å finne en egnet kjøper til de 39 stasjonene. Deretter må St1 legge fram forslaget for Konkurransetilsynet, som igjen vil vurdere hvordan salget av de 39 stasjonene vil påvirke konkurransesituasjonen.

Fornøyd og skuffet

– En godkjenning fordrer at konkurransen opprettholdes eller bedres, sier Lillesveen.

St1s administrerende direktør Kim Wiio er fornøyd med at Shell-stasjonene kan overtas, men er skuffet over at St1s egne stasjoner må selges.

Shell og St1 ble enige om oppkjøpet i desember i fjor, men avtalen var avhengig av Konkurransetilsynets godkjenning.

Shell opplyste i desember i fjor til NTB at partene var blitt enige om å ikke gå ut med verdien på avtalen.

 

Les også: Ingen nye stillingskutt i Shell Norge

 
Shell ser nedbemanning på 6.500

 
Shell selger bensinstasjonene  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.