Papirprodusenten Norske Skog har betalt tilbake hele obligasjonslånet som hadde forfall onsdag, bekrefter selskapet i en børsmelding. Lånet var opprinnelig på 108 millioner euro, som tilsvarer like i overkant av én milliard kroner med dagens kurs.

I april i år kjøpte selskapet tilbake 34 millioner euro av lånet. Nå er altså resten, 74 millioner euro, betalt tilbake i sin helhet.

Det har lenge vært et stort spørsmål om selskapet ville klare å betale onsdagens forfall. Selskapet har vært gjennom en omfattende refinansieringsprosess de siste syv månedene.

- Dagens tilbakebetaling av juni 2016-obligasjonen avslutter en syv måneder utfordrende reise for Norske Skog, sier konsernsjef Svein Ombudstvedt i Norske Skog i en melding fra selskapet.

- I denne perioden har vi lykkes i å beskytte verdier for alle interessenter ved å redusere gjelden, forbedre bokført egenkapital med mer enn én milliard kroner, redusere årlige renteutbetalinger med mer enn 100 millioner kroner og forlenge låneforfallene i gjennomsnitt med seks år,sier Ombudstvedt.

Norske Skog har hatt utfordringer med en serie store gjeldsforfall i 2014, 2015, 2016 og 2017, som mange har omtalt som «forfallsveggen».

Etter at selskapet nå har betalt tilbake 2016-lånet og tidligere i år inngikk en avtale med obligasjonseierne i 2017-lånet om å konvertere drøyt én milliard kroner til aksjer, samt skyve forfallet på det utestående beløpet ut i tid, har det kommet seg over denne «forfallsveggen».

Neste store forfall kommer i desember 2019.

 

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Grafen som viser at frykten bare fortsetter å øke  

Verdens antatt tryggeste investeringer har aldri vært dyrere

Dette er verdens beste restauranter  

- Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

De beste taxfreekjøpene
Ut og reise i sommer? Her er de ti beste kjøpene på flyplassens taxfree.
05:26
Publisert:

Hør ny episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Den store "brexit"-uroen, endelig åpnet et vindu seg i finansmarkedene og er de over 60 verdt en ekstra ferieuke?

 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.