Norske Skogs bokførte egenkapital er redusert til et uakseptabelt nivå og selskapet søker nå endringer i obligasjonslån.

Det fremgår av en melding fra selskapet tirsdag.

Norske Skog tilbyr ombytte av obligasjoner med forfall i 2016 til nye usikrede obligasjoner med forfall i juni 2019 og til ombytte av obligasjoner med forfall i 2017 til en blanding av nye usikrede obligasjoner med forfall i juni 2026 og evigvarende obligasjoner.

Samtidig vil Norske Skog be om samtykke fra eierne av obligasjonene med forfall i 2016, 2017, 2021 og 2023 for å endre vilkårene og betingelsene til eksisterende obligasjoner.

«Hensikten er å oppnå en forlengelse av forfallene, gjeldsreduksjon og en felles jurisdiksjon for konsernets internasjonale obligasjonslån», heter det.

- Den kraftige svekkelsen av den norske kronen har økt netto rentebærende gjeld og redusert bokført egenkapital til et uakseptabelt nivå. Dersom transaksjonen blir fullført, kan vi unngå en omfattende balanserestrukturering i overskuelig framtid, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog.

Videre opplyses det at det ikke finnes tilgjengelig likviditetsfasilitet til å finansiere en eventuell tilbakebetaling av obligasjonene med forfall i 2016 eller 2017 for investorer som velger å ikke delta i transaksjonen.

«En ikke vellykket transaksjon vil øke utsiktene for gjennomføring av en beredskapsplan med pantesikrede obligasjoner (SSN) og de garanterte usikrede obligasjonene. Et slikt utfall ville trolig medføre en helhetlig balanserestrukturering med et betydelig eller totalt tap i verdien av 2016- og 2017-obligasjonene», heter det.

Norske Skog har møtt langt mer utfordrende markedsforhold i 2015 enn forutsatt i begynnelsen av året.

Det fremgår av en melding fra selskapet tirsdag.

«Europeiske avispapirpriser falt med nær 15 prosent i andre kvartal som følge av en kamp om markedsandeler. I Asia er papirprisene historisk lave, og skaper en betydelig utfordring for virksomhetene i Australasia, der lavereinnenlandsk etterspørsel ikke kan eksporteres til fornuftige marginer», heter det.

Videre opplyses det at utsiktene for 2016 tilsier en forbedring i prisbildet, men at tapte bidrag i 2015 neppe kompensert i løpet av første halvår 2016.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Seismikkselskap sier opp 16 prosent av arbeidsstyrken

Sjeføkonom: - Vi venter i spenning

Tysk «trippelagent» innrømmer spionasje for CIA

Se DNtv: Vår nye favoritt fra Audi

 
Vår nye favoritt fra Audi
Audi RS 3 er uhyre rask og uhyre dyr. Ikke rart det er vår nye Audi-favoritt.
01:36
Publisert: