Hverken Audi eller forsikringsselskapet vil betale for luksusbilen som skiløperen Petter Northug jr. (28) krasjet og vraket, melder NRK.no.

Forsikringsselskapet vil ikke dekke en skade når den har skjedd med kjøring i påvirket tilstand. Da er det forsikringstaker, som er Petter Northug, som må dekke verdien, forklarer kommunikasjonssjef Marius Tegneby i Audi.

Ski-esset kolliderte med autovernet i alkoholpåvirket tilstand på Byåsen i Trondheim 28. mai i år. Mens hans passasjer ble skadet, ble bilen, en Audi A7 til en verdi av rundt én million kroner, totalvraket.

Bilen var leaset gjennom sponsorkontrakten med Audi. Northug får imidlertid fratrekk for verdifallet.

- Jeg ønsker ikke å kommentere sum, men han skal ikke erstattes for en ny bil, sier Tegneby.

Are Langås, Northugs manager, skriver i en SMS til NRK at 28-åringen er forberedt på å måtte betale selv for bilen han vraket.

Audi har ikke avgjort hvorvidt de vil fortsette samarbeidet med Northug, ifølge NRK.

Les også:
Regjeringen vil gjøre det enklere å bygge  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.