Norway Royal Salmon (NRS), som driver med oppdrett og salg av laks og ørret, fikk et operasjonelt driftsresultat på 23 millioner kroner i tredje kvartal 2015, mot minus 15 millioner kroner i samme periode året før, fremgår det av selskapets kvartalsrapport tirsdag.

Resultatet før skatt ble 115 millioner kroner, mot 57 millioner kroner ifjor. Av dette driftsinntekter på 776 millioner kroner. I samme periode ifjor hadde selskapet driftsinntekter på 527 millioner kroner.

Virkelig verdijustering utgjorde 86 millioner kroner i kvartalet, mot 60 millioner kroner ifjor.

ILA

Selskapet fikk en et operasjonelt driftsresultat før engangskostnader for tredje kvartal 2015 på 54 millioner kroner.

- Resultatet er vesentlig påvirket av en total engangskostnad på 31,3 millioner kroner, som består av 25,0 millioner kroner i forbindelse med fiskesykdommen ILA i Region Nord og 6,3 millioner kroner knyttet til dom mot Nord Senja Laks AS, sier Charles Høstlund i en kommentar i pressemeldingen.

Norway Royal Salmon (NRS) ser 2015-slaktevolum på 28.000 tonn, mot tidligere 30.500 tonn.

Destruering av fisk med ILA på to anlegg har frigjort maksimalt tillatt biomasse, noe som har ført til høyere snittvekt på slakteklar fisk og forsinket slakting.

Høyeste pris på 20 år i et tredje kvartal

Selskapet venter et slaktevolum i 2016 på 27.500 tonn.

NRS venter en vesentlig oppbygging av biomassen neste år og tilnærmet full utnyttelse av konsernets maksimalt tillat biomasse (MTB), som inkluderer de 10 nye konsesjonene, ved utgangen av 2016.

Videre opplyses det at prisen på laks i kvartalet er den høyeste som er blitt registrert de seneste 20 årene i et tredje kvartal.

«For fjerde kvartal 2015 og for 2016 forventes det at den globale tilbudsveksten vil være omkring null. Dette gir grunnlag for et positivt markedssyn for fjerde kvartal 2015 og på lengre sikt for næringen», heter det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Opera tar ned guiding

Økt resultat for Norway Royal Salmon

Solberg i rette med Venstres asylforslag

Se DNTV: De har smakt på 400.000 kopper kaffe de siste 15 årene

De har smakt på 400.000 kopper kaffe de siste 15 årene
Kaffesmakerne Roger Wilhelmsen og Tore Flåten hos Joh. Johannson Kaffe blir aldri lei den sorte drikken.
02:29
Publisert: