Vekterstreik, høy oljepris og hard konkurranse har ikke hindret flyselskapet Norwegian å dunke inn sterke passasjertall måned for måned hittil i år. Det har sørget for både penger i kassen og en aksjekurs som er over ett hundre prosent bedre enn den var ved årsskiftet.

Venter seddelpressen å fortsette
Analytiker Petter Nystrøm i ABG Sundal Collier er svært forventningsfull til hva Bjørn Kjos har klart å få ut av flyselskapet i andre kvartal, og venter toppsjefen at tegner et positivt bilde av utsiktene fremover når han presenterer halvårsresultatene førstkommende torsdag.

«Vi venter at Norwegian vil skissere relativt oppmuntrende utsikter, og peke på solid etterspørsel og en sunn balanse mellom tilbud og etterspørsel. Mot et bakteppe med lavere drivstoffpriser, bør vi se frisk lønnsomhet i tredje kvartal, det mest lønnsomme kvartalet», skriver Nystrøm i en oppdatering kalt «Med jetfart inn i høysesongen».

Analytikeren venter at Norwegian legger frem et justert resultat før renter, skatter, av- og nedskrivninger (ebitda) på 366 millioner kroner i andre kvartal, mens rapportert ebitda vil være 522 millioner inkludert en gevinst på sikringskontrakter på 156 millioner kroner. Samtidig tror han at enhetskostnadene vil fortsette å falle, drevet av nye fly og en økning i antall flydde kilometer på omkring 3,5 prosent sammenlignet med fjoråret.

London-OL-effekt
Nystrøm har oppjustert sine resultatforventninger til Norwegian i 2012 og 2013, basert på at drivstoffprisene vil falle ytterligere. Han venter den positive yield-utviklingen å fortsette inn i tredje kvartal der OL i London vil være en viktig bidragsyter, da destinasjonen allerede står for åtte prosent av flyselskapets månedlige kapasitet.

"Vi opprettholder vårt syn, at det nordiske flymarkedet vil se en strammere markedsbalanse med en kapasitetsvekst som er halvparten av det den var i 2010 og 2011", skriver han.

ABG Sundal Collier har en kjøpsanbefaling på Norwegian med kursmål 150 kroner.

Venter oppjusteringer
Analytiker Kenneth Sivertsen i Arctic Securities har enda større forventninger til flyselskapet, og viser dette med et kursmål på 175 kroner. Analytikeren, som ligger godt over snittet med sine estimater for 2012 og 2013, tror at de andre meglerhusene vil måtte oppjustere sine forventinger.

"Vi venter at konsensus vil bli oppjustert på bakgrunn av utviklingen i drivstoffprisene", skriv Sivertsen i en oppdatering nylig.

Etter Norwegians sterke passasjertall for juni ble publisert i forrige uke, skrek analytikeren «kjøp!» ut til sine kunder etter å ha oppjustert forventingene.

Flyselskapets kabinfaktor på 77 prosent i juni var noe lavere enn på samme tid i fjor på grunn av vekterstreiken i juni, men over det de fleste hadde ventet.

Tallene gjorde at Sivertsen oppjusterte sine resultatforventninger (ebitda) til 304 millioner kroner i andre kvartal (460 millioner kroner inkludert sikringsgevinster), opp fra tidligere 243 millioner kroner. Til sammenligning hadde Norwegian et resultat på 137 millioner kroner i andre kvartal i fjor.

Tror støyen er borte
Også Fondsfinans er positive i forkant av presentasjonen for andre kvartal. Meglerhuset tror støyen er borte og at det fremdeles er oppside i aksjen, ifølge en oppdatering.

Meglerhuset tar opp estimatene for helåret på bakgrunn av dollarkurs og lavere oljepris, og har et kursmål på 130 kroner per aksje.

Investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning har flyselskapet som en av favorittene.

- Flyselskapet er soleklar kostnadsleder i Skandinavia og har oppnådd kritisk masse. Det blinker aksjen ut som en potensiell børsvinner på lang sikt. I det korte bildet er det den svake oljeprisen som gjør Norwegian interessant. I tillegg er andre og tredje kvartal de sesongmessig sterkeste kvartalene i flybransjen, uttalte han til DN.no for kort tid tilbake.

Venter nær fire-gangen
Norwegian ventes i snitt å legge frem et resultat (ebitda) på 493 millioner kroner i andre kvartal 2012 , mot et resultat 137 millioner kroner i samme kvartal året før, ifølge estimater hentet inn blant åtte analytikerne av SME Direkt for TDN Finans.

Driftsresultatet ventes til 400 millioner kroner av en omsetning på 3,2 milliarder kroner. I andre kvartal i fjor var driftsresultatet 73 millioner kroner av driftsinntekter på 2,73 milliarder kroner. Ebitdar, som inkluderer en sikringsgevinst på 156 millioner kroner og valutatap på 185 millioner kroner, ventes å bli 728 millioner kroner, mot 347 millioner året før.

Deltakende meglerhus er ABG Sundal Collier, Arctic Securities, Fondsfinans, Nordea Markets, Pareto Securities, Sparebank 1 Markets, Swedbank First Securities og Terra Markets, der syv oppgir å ha en kjøpsanbefaling på aksjen. Kursmålet er i snitt 156 kroner, opp fra 146 kroner før forrige rapport.

Norwegian legger frem resultat per andre kvartal 2012 torsdag 12. juli klokken 08.30.

Aksjen NAS er opp 5,99 prosent til 115 kroner, omsatt for 14 millioner kroner tirsdag. Så langt i år har Norwegian-aksjen styrket seg over 108 prosent på Børsen.

Les også:
Sjokkpriser på lange ruter fra Norwegian


Ferien din kan bli avlyst

Her er ekspertenes heteste sommeraksjer

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.