I mars fløy 1.362.830 passasjerer med Norwegian, en økning på 18 prosent sammenlignet med samme måned ifjor. Kabinfaktoren var på 78 prosent, opp tre prosentpoeng fra mars 2011.

Den såkalte enhetsinntekten, det vil si inntekt per tilgjengelige setekilometer, økte med fem prosent.

Fornøyd Kjos
- Vi er veldig fornøyd med at stadig flere velger å fly med oss. Vi er også svært fornøyd med at enhetsinntektene fortsetter å øke, som først og fremst skyldes at vi fyller flyene bedre, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Selskapet opererte 98,6 prosent av de planlagte flygningene i mars, der 87 prosent av flyvningene gikk på oppsatt rutetid.

Sikringstap og valutagevinst
Norwegian anslår et tap på 189 millioner kroner i første kvartal knyttet til hedgingposisjonene sine på drivstoff.

Samtidig har selskapet en valutaeffekt som bidrar positivt med 186 millioner kroner grunnet lån i en svakere dollar.

Børsvinner
Norwegian NAS har tatt av så det synger på Oslo Børs etter nyttår, med mer enn en dobling av kursen til 112 kroner.

ticker: nas

Petter Nystrøm, analytiker i ABG Sundal Collier, anbefaler fortsatt investorene å kjøpe Norwegian-aksjen, og har et kursmål på 150 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

– Selv om det er utfordrende å estimere utvikling i billettpriser og fyllingsgrad den neste måneden, tror vi den positive trenden vi har sett de siste månedene vil fortsette. Da er man bra posisjonert ved å sitte i Norwegian. En oljepris på 125 dollar er faktisk bedre enn 90 dollar. Alle flyselskapene må gjøre noe med drivstoffkostnadene når oljeprisen er 125 dollar, og da er det avgjørende å sitte i det selskapet med den nyeste flåten. SAS har allerede økt prisene to ganger på tre måneder og Norwegian føler etter. Det vi nå ser er at inntektene øker mer enn kostnaden for Norwegian, da kommer inntjeningen opp, sier Nystrøm til Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Tror Norwegian tjener på dyr olje (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.