Lavprisflyselskapet Norwegian vil ha samme fordelaktige operasjonsvilkår i alle de tre skandinaviske landene som SAS. Men det vil ikke myndighetene være med på, siden Norwegian er et norsk og ikke et skandinavisk flyselskap, skriver check-in.dk.

Nå anklager Norwegian de skandinaviske luftfartsmyndighetene for å gi lavprisflyselskapet langt dårligere vilkår enn konkurrenten SAS. For mens SAS har tillatelse til å flytte fly og besetninger fritt mellom de skandinaviske landene, så må Norwegian bruke både tid og penger på å søke om tillatelse hver gang et fly eller en besetning skal brukes på en annen base innenfor Skandinavia.

- Konkurrenten vår kan flytte fly og crew fritt mellom landene, mens vi må søke og betale avgifter når vi for eksempel leier inn danske fly fra Jet Time, sier Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik til check-in.dk.

Dette er forskjellsbehandling, mener hun.

- Vi mener det er svært oppsiktsvekkende og kritikkverdig hvis de skandinaviske luftfartsmyndighetene virkelig står fast ved at de kan forskjellsbehandle to selskaper på denne måten, fordi det ene selskapet er delvis eid av de tre statene. Det er over to år siden vi tok opp denne saken med myndighetene. Vi har bare bedt om å bli likebehandlet, og slik som situasjonen er i dag, er den sterkt konkurransevridende, sier Skånvik.

Les også: Millionregning på vei til Norwegian (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.