Bjørn Kjos og flyselskapet Norwegian vil stramme grepet om kundene, og tilbyr nå både flyreiser, bank og mobiltelefoni.

Med det nye selskapet Call Norwegian As satser konsernsjef Norwegian også i mobilmarkedet. I en børsmelding opplyses det at mobilselskapet skal drives selvstendig, men i tett samarbeid med flyselselskapet. Call Norwegian vil være et internett-basert mobilselskap og vil rette seg mot Norwegians eksistrenede kunder.

Planen er å tilby mobiltelefoni og trådløst nett også på flyene og flyplasser.

- Grunnen til at vi gjør dette er den sterke internettandelen vi har. Hele 80.000 kunder er innom nettsiden vår hver dag, og det åpner mulighetene for kryssalg. Det ville ikke vært mulig uten, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian til Dagensit.no.

- Dette blir suksess
For noen kommer dette trekket slett ikke som en overraskelse. Administrerende direktør i Teleplan Asgeir Myhre spådde at en slik allianse ville oppstå allerede i 2001. Dette kom frem i et intervju med dn.no, og Myhre mener fremdeles dette er en god ide.

- Jeg tror det er en betydelig sjanse for suksess her. Banker og flyselskaper er to av de typene organisasjoner som skaper høyest lojalitet. Hvis lager et fordelprogram som omfatter både flyselskap og bank vil de kunne skape lojalitet selv hos en mobiloperatør, sier han nå til Dagensit.no.

Hans Erik Jacobsen i First Securities er også svært positiv til prosjektet.

- Norwegian vil sannsynligvis kunne tilby mobiltjenester til en svært lav pris, sier han.

Les mer: Kan true norsk telebransje

Fra fly til bank til mobil
I november ifjor åpnet Kjos Bank Norwegian, som driver ordinær bankvirksomhet via Internett og tilbyr tradisjonelle banktjenester rettet mot personmarkedet.

Da Bank Norwegian ble lansert i fjor høst, sa Kjos at poenget var å knytte banken opp mot Norwegians kundeportefølje. Derfor opprettet flyselskapet ifjor høst et bonusprogram utenlands i samarbeid med Bank Norwegian.

Også mobilselskapet skal linkes opp mot bonusprogrammet "Norwegian Reward". Ved bruk av kredittkortet knyttet til Norwegian Reward vil det bli gitt såkalte CashPoints, poeng som kan brukes ved kjøp av flyreiser.

Hva synes du om Norwegians nye planer? Diskutér saken! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.