Valgutfallet i USA kan få store utslag for flyselskapet Norwegian. Republikanerne vil stoppe eksportgarantiordninger som selskapet er avhengig av ved kjøp av nye fly fra USA.

Den amerikanske statlige eksportbanken Ex-Im Bank står som garantist av deler av Norwegians storkjøp i USA av 122 nye Boeing.

Men Norwegian-ledelsen frykter ingen endringer, skriver Dagens Næringsliv.

På spørsmål fra avisen om hvorfor ikke, svarer finansdirektør Frode Foss:

– For det første har vi fått de garantiene vi trenger for inneværende år. Ved eventuelle endringer må det adresseres. For oss er det «business as usual».

- Vil se rart ut
Han legger derimot ikke skjul på at spørsmålet om eksportgarantier var noe ledelsen i Boeing blant annet var opptatt av da han besøkte flyfabrikken i Seattle i forrige uke.

– Vi regner med at eksportgarantier vil være tilstede også i fremtiden, uansett hva utfallet blir. Men vi er ikke herre over amerikansk politikk. Den rasjonelle amerikaner vil ikke endre eksportgarantiene. Det vi oppfattet etter vårt opphold er at temaet er et av spørsmålene i det kommende presidentvalget i USA. Boeings ledelse har sin oppfatning. Det vil se rart ut om USA ikke skulle ha eksportgarantier, mens man har det i andre land. Da vil man eksempelvis heller kjøpe fly fra konkurrenter som Airbus, sier Foss til Dagens Næringsliv.

- Det er ingen bank som er villig til å forplikte seg til et storkjøp på flere titalls milliarder kroner dersom man ikke har en viss støtte gjennom eksempelvis eksportgarantier, sier han.

Les også:
<b>Politisk krangel i USA kan true Norwegians flykjøp</b>

<b>Norwegian kjøper fly for 127 mrd</b>

<b>Én ting kan ødelegge mye for Norwegian</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.