Etter at flyplassen på Rygge utenfor Moss ble åpnet i februar 2008, har de to lufthavnene Moss-Rygge og Sandefjord-Torp på hver sin side av Oslofjorden kjempet om flyselskapenes gunst.

Nå krever flyselskapet Norwegian de samme betingelsene på lufthavnen Moss-Rygge som konkurrenten Ryanair, og truer med å flytte til flyplasskonkurrenten Sandefjord-Torp, skriver Dagens Næringsliv.

«Ser på betingelsene»
- Vi ser på betingelsene og er i forhandlinger med ledelsen i Rygge og i dialog med Torp, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til Dagens Næringsliv.

Hun legger ikke skjul på at flyselskapet er opptatt å få de samme spesialbetingelsene som Ryanair har fått på Rygge.

- Selvsagt skal vi ha de samme vilkårene som Ryanair har, sier Skånvik til Moss Avis.

Rask avkl#229
Norwegian har i dag fem direkteruter fra Rygge til de største byene i Norge, samt åtte destinasjoner til Sør-Europa. Skånvik håper å få en avkl#229 snarest mulig.

- Vi jobber med å få til en avtale med Rygge, men vi har ikke stengt døren for Torp. Den flyplassen er interessant for oss, sier Skånvik til DN.

Administrerende direktør Pål Frithjof Tandberg i Rygge Sivile Lufthavn regner med rask avkl#229, og håper at Norwegian blir på flyplassen.

Markedssjef Tine Kleive-Mathisen i Sandefjord Lufthavn sier Norwegian er hjertelig velkommen til Torp.

- Vi er i dialog med dem og andre selskaper, og ser at det er behov i markedet med ytterligere tilbud fra Torp, sier Kleive-Mathisen til DN.

Les også: SAS-sjefen langer ut mot Kjos

<b>- En stor trussel mot SAS</b>

<b>- Kaster stein i glasshus</b>

<b>Ryanair vil ha mer i Norge</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.