Norwegian Air Shuttle har gjennom sitt heleide datterselskap Arctic Aviation Assets fullført en langsiktig finansiering av seks Boeing 737 800-fly, ifølge en melding fra selskapet tirsdag.

Finanseringen er strukturert som en rettet plassering til institusjonelle investorer i det amerikanske markedet.

Investor relations-direktør Tore Østby i Norwegian sier at lånet er litt mindre gunstig enn lån fra den amerikanske eksportbanken, EXIM-finansiering, men til gjengjeld mer fleksibel.

- Dette er historisk gunstig å finansiere fly. Dette er et marginalt knepp opp mot det aller laveste punktet, men likevel veldig lavt, sier Østby.

- Hvis vi ønsker å bryte opp finansieringen før den løper ut kan vi det. Med denne formen, er profilen dessuten tilpasset markedsverdien på flyet, og ikke kjøpsprisen vår. Derfor får vi noe lavere egenkapitalkrav, sier han.

Han sier ellers at betingelsene ved avtalen er «fornuftige» og vesentlig billigere enn en usikret obligasjon.

- Det var god interesse for å delta i plasseringen, og det er absolutt en finansering vi vil vurdere også i fremtiden. Vi finansierte fem fly på denne måten i 2014 og vi vil se på muligheten til å gjøre flere forskjellige finansieringer fremover. Vi vil ikke være låst til en finansieringsform, sier Østby.

Les også: Asia i dag: Emisjon overtegnet 4335 ganger

Oljeprisen faller før lagertall  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.