Totalt valgte nærmere 2,8 millioner passasjerer å fly med Norwegian i juni, 317.821 flere enn samme måned foregående år. Fyllingsgraden var på 90,2 prosent, opp 2,2 prosentpoeng.

Det viser ferske trafikktall fra lavprisflyselskapet onsdag.

Økningen i antall passasjerer er på 13 prosent sammenlignet med samme måned ifjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 17 prosent denne måneden, drevet av 15 prosent kapasitetsvekst og 2 prosentpoeng høyere fyllingsgrad.

- Vi er takknemlige for at så mange reisende velger å fly Norwegian, og vi skal jobbe hardt også for å opprettholde tilliten fra kundene - også i lys av de problemene vi har hatt nå i starten av juli, noe jeg sterkt beklager overfor alle berørte, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en kommentar.

- Dagens trafikktall viser en fyllingsgrad på over 90 prosent og det er god fylling jevnt over i alle markeder, legger han til.

Yielden (inntekt per fløyet passasjerkilometer) havnet på 0,46 kroner i juni.

Svak punktlighet

Norwegians flåtefornyelse fortsetter med stor kraft i 2016, med leveranse av til sammen 21 fabrikknye fly. To nye Boeing 737-800 ble levert direkte fra fabrikken i Seattle i juni. Hittil i år har selskapet mottatt 10 nye Boeing 737-800 og to nye Boeing Dreamliner 787-9.

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i juni, hvorav kun 69,8 prosent gikk på oppsatt rutetid.

En rekke faktorer påvirket punktligheten for juni måned, blant annet værmessige utfordringer og flere streiker. Streiken blant franske flygeledere påvirket i betydelig grad trafikken i Europa, mens drivstoffstreiken i Norge rammet operasjonen i Skandinavia.

Norwegian anslår en gevinst på rundt 327 millioner kroner knyttet til hedgingposisjoner per utgangen av juni, som inkluderer urealiserte gevinster på 453 millioner kroner.

Det opplyser selskapet onsdag, melder TDN Finans.

 

Les også: Der røk feriepengene for Paretos kunder dnPlus (+)

Det er typisk Det norske å være god  

Får kjempekontrakt av Statoil

 

Se DNtv:

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.