– Jeg tror ikke at Bjørn Kjos kommer til å gi seg i forhandlingene med pilotene. Men gjør han det, vil det gå utover flyselskapets store planer om vekst, sier analytiker Jacob Pedersen i Sydbank.

Han viser til Norwegians store flybestillinger, voksende gjeld og budsjettunderskudd. Nå må selskapet tjene penger på utvidelsen for å betale gjelda, påpeker Pedersen, som mener pilotenes betingelser er stikk i strid med utviklingen i luftfartssektoren.

– Det harmonerer heller ikke med ledelsens vekststrategi, der det er viktig for Norwegian å få pilotene ut i forskjellige europeiske selskaper. Her skal de nemlig arbeide med lokale betingelser, for eksempel lavere lønn, sier luftfartsanalytikeren til nyhetsbyrået Ritzau.

Over 700 Norwegian-flygere i Norden er nå i streik.

Fagforeningene og ledelsen gjenopptok forhandlingene i helgen og fortsetter etter planen mandag. Pilotenes formelle tilknytning til det nordiske morselskapet har stått i sentrum av striden.

Signaler om mulig streikeslutt

En løsning kan imidlertid være i luften, melder VG.

En løsning kan være i luften i Norwegian-konflikten, melder VG. Flygerne og Norwegian skal ha blitt enige om å droppe ordkrigen i mediene og heller konsentrere seg om forhandlingene.

Partene i Norwegian-konflikten begynner å nærme seg, og det har kommet signaler som kan tyde på at streiken kan ta slutt, melder VG.

Kilder som følger forhandlingene fra innsiden, sier ifølge avisa at det har skjedd et stemningsskifte, og at begge parter er blitt enige om å rette all energi mot å finne en løsning.

Søndag kveld tok partene pause, halvannet døgn etter at forhandlingene i Norwegian-konflikten ble gjenopptatt.

– Vi har forhandlet i mange timer. Nå er partene, det vil si Parat, Norwegian Pilot Union og selskapet enige om å ta en pause og fortsette i morgen, sa Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til NTB klokka 21 søndag kveld.

Avgjørende fase

Han understreket at «det er ikke noen dårlig tone mellom partene».

Selv om partene hadde gjenopptatt forhandlingene et døgn tidligere, ble det tydelig ut over søndagen at man ikke kunne vente en snarlig forhandlingsslutt.

Det ble imidlertid tolket positivt at begge parter var svært ordknappe og hemmelighetsfulle. Det kan tyde på at de er inne i en avgjørende fase.

Flygerne i Norwegian har streiket siden 28. februar. Streiken har hittil rammet rundt 150.000 passasjerer.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: - Pilotenes kamp er viktig for hele arbeidslivet

 

- Det er den sikre veien til skifteretten  


Forhandlingene tar pause til mandag

Frykter andre arbeidsgivere skal ta etter Norwegian