Norwegian-streiken har vart i ni dager, men hittil har aksjonærene blitt spart for dramaet. Aksjekursen har steget med rundt to prosent den siste uken frem til mandag formiddag, og aksjen reagerte positivt på nyhetene om en mulig snarlig løsning.

Les mer: Nå skal de få på plass de siste detaljene

Den siste uken har enkelte institusjonelle eiere redusert eierandelen i flyselskapet, ifølge aksjonæroversikten.

  • DNB Nor Markets har solgt 165.000 aksjer fra sin egenhandelskonto.
  • Fondet Danske Invest Norge II er ute av eierlisten etter at det solgte cirka 155.000 aksjer, tilsvarende 0,4 prosent av aksjene.
  • Pensjonskassen Statoil Pensjon er 21. største eier, og har solgt snaut 120.000 aksjer den siste uken.

Låner ut mer

Enkelte aksjonærer har valgt å øke beholdningen av Norwegian-aksjer under streiken.

  • Investor Tor Aksel Voldberg har gjennom selskapet Solon as solgt seg gradvis ned i Norwegian de siste ukene, fra 350.000 til 200.000 aksjer. Sist uke har Voldberg økt beholdningen med 25.000 aksjer, tlisvarende cirka seks millioner kroner.
  • Andre investorer har handlet Norwegian-aksjer gjennom nominee-kontoer i banker i Norge og utlandet, og den største posten er på 180.000 aksjer, tilsvarende 42 millioner kroner.
  • Største eier er HBK Invest as, eid av Bjørn Kjos med familie, og styreleder Bjørn H. Kise. Etter et nedsalg i desember sitter HBK igjen med 25 prosent av aksjene og en del av aksjene er lånt ut til andre investorer som vil forsøke å tjene på kursfall i aksjen. Den siste uken ble nye 240.000 aksjer, tilsvarende 0,7 prosent av aksjene, lånt ut til shortposisjoner.

Les mer: Låner ut aksjer for 356 millioner kroner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.