Parat mener oppsigelsen av kapteinen er usaklig og et angrep på rollen som tillitsvalgt.

Leder i Parat Hans-Erik Skjæggerud sier Parat vil gi den oppsagte kapteinen all juridisk støtte og bruke alle tilgjengelige midler for å hindre arbeidsgivers angrep på rollen som hovedverneombud og tillitsvalgt.

- Det kan ikke være slik at norske arbeidstakere som påtar seg lovpålagte verv risikerer oppsigelse når de tar opp aktuelle problemstillinger, og vi ser frem til at saken kommer opp for retten, sier Skjæggerud i en kommentar.

Advokat i Parat, Christen Horn Johannessen sier Norwegian begrunner oppsigelsen med at selskapet ikke har tillit til ham på grunn av det de omtaler som «uakseptabel opptreden som ansatt kaptein og i rollen som hovedverneombud».

- Sammensatte årsaker

- I motsetning til selskapet mener vi han har oppfylt sine forpliktelser som hovedverneombud, der han har hatt en rolle hvor det har vært naturlig og riktig å ta opp kritikkverdige forhold. Problemstillingen berører grunnleggende deler av stillingsvernet for ansatte i utsatte roller, både som fagorganisert og hovedverneombud, sier Horn Johannessen.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier følgende til DN:

- Årsaken til at arbeidsforholdet ble avsluttet er sammensatt og basert på hendelser som strekker seg over tid, sier han.

- Oppsigelsen skyldes naturligvis ikke at vedkommende har gitt uttrykk for meninger eller hans funksjon under pilotstreiken tidligere i år. Den skyldes opptreden gjennom lengre tid som går ut over det selskapet kan akseptere. Det er og skal fortsatt være stor takhøyde i Norwegian, og ingen risikerer å miste jobben fordi de er uenige med ledelsen, understreker Sandaker-Nielsen.

Se DNtv: - Matbransjen er fremtiden

- Matbransjen er fremtiden
Cecilie Fredriksen, styremedlem i Marine Harvest, oppfordrerer NHH-studentene til å velge laks og fisk fremfor finans og tradisjonell konsulentvirksomhet.
00:57
Publisert:

Se DNtv: - Får se hva som skjer med skjørtelengden

 

- Får se hva som skjer med skjørtelengden
Deltakerne på Paretos oljekonferanse er kledd for krise
00:58
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.