- Vi arbeider med mange ting parallelt og det er god dialog og en konstruktiv tone mellom partene, sa Riksmekler Nils Dalseide på TV 2 Nyhetskanalen da han møtte pressen i en pause i meglingen mellom Norwegian og pilotene klokken 19.00 fredag kveld.

Ifølge Riksmekleren diskuterer man nå de ulike temaene ledd for ledd. Det er ingen skisse på gang ennå.

- Vi vet ikke hvor lenge vi kommer til å holde på, men det er ingen grunn til å runde av nå. Vi må bli enige om alt før det blir løst, sier Dalseide til pressen.

Partene i Norwegian-konflikten har nå sittet sammenhengende i møte hos Riksmekleren helt siden klokken 13.00 i dag.

Nils Dalseide beskriver stemningen på meglingsrommet som god:

- Vi arbeider med den målsetting å stanse konflikten, og jeg håper det er mulig. Det foregår prosesser som tilsier at en løsning kan skje, sier Dalseide.

- Vanskelig megling

Nils Dalseide legger ikke skjul på at dette er en vanskelig megling.

I snart en uke har pilotene i Norwegian vært i streik nå. Det har vært stor uenighet mellom partene. Selv om begge partene fredag har ønsket å møtes hos Riksmekleren kan Dalseide vitne om at det ennå er uenighet blant partene. Han er imidlertid positiv til arbeidet hittil.

- De er uenige om hva som er viktige spørsmål for dem. Med det bakteppet synes jeg vi arbeider godt i lag, sier Dalseide.

Det har vært harde fronter og tøff ordbruk mellom partene de siste dagene, men Riksmekleren har ikke merket noe til dette i meglingen.

- Jeg har ikke noe å utsette på ordbruken mellom partene, sier han.

Dalseide peker på at løpet i meglingen er avhengig av hvordan forhandlingene utarter seg. Det er verken planlagt noen utsettelse eller pauser.

- Vi må vurdere fortløpende hva som er fornuftig å gjøre i lag med partene. Her og nå er det fornuftig å fortsette med den strukturen og rekkefølgen vi har gjort, sier han.

Dalseide mener at alle krav og meninger fra begge parter er like viktige - og like vanskelige å løse.

- Jeg vil ikke peke ut noe som er større enn noe annet. Alt må bli løst, understreker Dalseide.

Selv om meglingen ser ut til å kunne fortsette til langt på natt er ikke Dalseide i tvil om at han vil holde seg våken.

- Vi gjør alt vi kan for å se om vi kan stoppe konflikten, det er mer enn nok til å holde fyr i kroppen utover, understreker han.

Riksmekleren vil gi en ny oppdatering klokken 21.00.

- Vil komme til enighet

Både Norwegian og Norwegian-pilotene ytret tidligere i dag at de ønsker å komme til enighet så streiken kan avsluttes.

- Vi ser frem til å møte motparten hvis de er klare til å komme frem til reelle forhandlinger. Jeg tar det for gitt at ikke motparten bruker hans tid på fjas og mas, sa leder Halvor Vatne for Norwegian Pilot Union før han gikk inn til Riksmekleren.

- Vi har et klart ønske om å komme til enighet, så la oss nå konsentrere oss om å få til en konstruktiv megling, både for passasjerene og alle ansattes skyld, sa informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian før meglingen.

Begge parter har imidlertid tidligere ikke vist noen vilje til å godta hverandres vilkår. Vatnar sa også før meklingen at pilotene står ved sine krav.

- Vi er klare til å streike så lenge det er nødvendig. Det er helt avhengig av hva som skjer i forhandlingene, sa han.

Les mer om konflikten her: 

Stilte ultimatum til pilotene: - Godta omorganiseringen, eller finn deg noe annet å gjøre

Norwegian: - Det er absolutt ingen trussel  

Norwegian hadde allerede registrert dansk datterselskap

«Usselt», sa den svenske statsministeren - nå slår Norwegian tilbake

- Vi er klare til å streike så lenge det er nødvendig  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.