Dagbladet har sett flere tekstmeldinger hvor piloter og kabinansatte i Norwegian blir oppfordret til å jobbe ekstra. I en av meldingene fra tidlig i april, står det at det er generell mangel på kabinansatte og piloter på alle Norwegians baser.

– Det er daglige forespørsler om å stille opp på fridager. Det kan skape unødig press, sier Alexander Tinholt. Han er leder i Norwegian Pilot Group (NPG), som er en sammenslutning av nasjonale pilotfagforeninger i Norwegian. Til sammen organiserer de 1.000 Norwegian-piloter. 

Innleie for 112 millioner

Tinholt viser til at Norwegian brukte 112 millioner kroner på innleide fly med mannskaper i første kvartal.

– Hvordan man enn vrir og vender på det, er det en mangel på mannskaper i forhold til de flygningene de har, sier han.

«Det er ikke riktig at vi har generell pilotmangel», skriver Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen. «Det er korrekt at ikke god nok intern planlegging førte til at vi ikke hadde nok piloter i en periode. Da leide vi inn fly og mannskap fra andre selskap for å unngå kanselleringer og strandede passasjerer.», skriver han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Vil stoppe Norwegian dnPlus
 

SAS angriper Norwegian i svar til regjeringen  

SAS beholder likevel bakketjenestene

Følg markedet på DN Investor