NRKs dramaserie «Lilyhammer» er inne i sin tredje sesong, men det ser ikke ut til å ha samme appell som de to tidligere sesongene. Første episode, som ble sendt i forrige uke, fikk 609.000 seere, en stor nedgang fra premieren i sesong 2 for et år siden.

I går viste NRK andre epsiode av årets sesong, og seertallene falt med 20 prosent fra første til andre episode. 491.000 seere fikk med seg episoden direkte i går. I tillegg så 72.000 seere episoden i oppptak i løpet av kvelden i går.

– De offisielle tv-tallene er 563.000 seere og 29 prosent seerandel, noe som er brukbart høyt i seg selv. Samtidig ser vi jo at seerallene blir langt større i løpet av uka, basert på tallene for første episode, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

Mange ser på nett

Første episode fikk nemlig en såkalt Total Screen Rating på 985.000 seere. 609.000 seere så den første episoden direkte, men hele 180.000 så den i opptak i de neste syv dagene. 119.000 så de tre reprisene på tv i løpet av forrige uke, og 77.000 så episoden på nett. Dermed ender «Lilyhammer» på nesten en million seere på alle plattformer i løpet av en uke, noe som er et meget høyt seerantall for en dramaserie. Bare 62 prosent av seerne så første episode direkte.

En annen faktor som nok påvirker seertallene for «Lilyhammer» er at NRK har lagt ut alle de åtte episodene på nett. Episode tre er allere sett av 57.000 seere på nett, mens 34.000 har sett alle de åtte episodene. Disse seerne vil kanskje ikke se episodene på nytt når de kommer ukentlig på NRK1.

Farmen ruler

Det er likevel ikke gledelig for NRK at seertallene for direktesendingen av episode nummer to synker. «Lilyhammer» møter sterk konkurransen onsdag kveld fra realityserien «Farmen» på TV 2. 828.000 så gårsdagens episode, en seerandel på over 44 prosent.

– Spesielt på onsdagene har vi fått sterk konkuranse av «Lilyhammer» på NRK, men tallene fra denne onsdagen viser økning. Vi er veldig glad for at tallene øker, tatt i betraktning den sterke konkurransen, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

–  Så langt har «Farmen» et snitt på 837.000 seere og en seerandel på 43.3 prosent for alle episoder, tre dager i uken. Det er tre uker igjen av «Farmen», og årets sesong ligger an til å bli den nest mest sette gjennom tidene, sier Dahl.

NRK har ikke har ubetinget suksess med sine dramaserier i høst. Spesielt «Kampen for tilværelsen» har skuffet men også krimserien «Øyenvite» har levert færre seere enn NRK har hatt på tidligere krimserier.

LES OGSÅ:

Tidenes verste NRK-høst

Oktober-sjokk for NRK(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.