Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, forklarer at det var flere som så denne EM-finalen, enn den forrige mellom Spania og Italia. Den ble sett av i underkant av 1,2 millioner nordmenn.

I gjennomsnitt så 1.413.000 nordmenn på finalen på NRK1 søndag.

NRK kan glede seg over å ha sendt de tre fotballkampene som er mest sett i løpet av dette mesterskapet.

– Det er selvfølgelig veldig gøy, men det er mange som har sett kampene generelt, både på NRK og TV 2. TV 2 er vår samarbeidspartner og vi er glade for at tallene har vært så høye som de har vært både for oss og dem, sier analysesjef Kristian Tolonen.

Seertallene var høyest kl. 22.50 - altså omtrent under overtiden av andreomgang. Da sa 1.581.000 nordmenn på NRK. Rundt 1,5 millioner ble med videre i ekstraomganger, og så den portugisiske spissen Éder avgjøre med sitt langskudd rundt ti minutter før slutt.

Les også: Davy Wathne vurderer å si opp i TV 2 etter EM-vraking

Island populære

De tre mest sette kampene det gjelder er finalen, samt kvartfinalen Frankrike-Island og åttendelsfinalen England-Island, som begge trakk i gjennomsnitt rett under 1,3 milioner tv-tittere til skjermen.

TV 2 og NRK har delt rettighetene til årets mesterskap, noe de også skal gjøre i VM 2018 og 2022 og i EM 2020.

– Ut ifra de seertallene vi har sett har dette betydd mye for kanalene. Jeg regner med TV 2 er like fornøyd som oss. Denne måten å dele mesterskapene på er en god måte på å gi et godt tilbud til publikum, og er med å styrke omdømme til begge selskapene, sier Tolonen.

Mest sett på TV 2 var kvartfinalen mellom Tyskland og Italia. Den høydramatiske kampen, som endte med straffesparkkonkurranse, ble sett av rundt 1,05 millioner tv-seere.

Les også: Kinas rikeste utfordrer Champions League (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.