– Det er færre som reiser nå enn normalt, derfor er dette et godt tidspunkt å stenge jernbanen på, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til NTB sist fredag.

Innstillingene gjelder Gjøvikbanen, Østfoldbanen og Gardermobanen fra mandag til og med søndag. Det er derfor satt opp 300 busser for tog mellom Oslo sentralstasjon, Grefsen, Bryn, Lillestrøm og Ski.

Follobaneprosjektet er det største samferdselsprosjektet i Norge så langt. En viktig del av prosjektet er byggingen av landets hittil lengste jernbanetunnel på 20 kilometer. Follobanen omfatter blant annet nytt dobbeltspor mellom Oslo S og kollektivknutepunktet Ski, omfattende arbeider på Oslo S og bygging av ny Ski stasjon.

Hovedarbeidene med prosjektet startet allerede i fjor, men først i 2021 skal Follobanen stå ferdig.

Det blir også flere innstillinger både i år og til neste år, særlig på Østfoldbanen. Banen blir stengt i 36 timer lørdag 24. og søndag 25. september, og helgen 29. til 30. oktober i 36 timer. Den 1. oktober stenger Oslo S i 10 timer i løpet av natten.

Neste år vil det også bli innstillinger i påsken og i sommerferien. Omfang og tidspunkt er ennå ikke klart, opplyser Jernbaneverket. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Hull i togberedskapen dnPlus (DN+)

 
Her blir NSBs månedskort billigere