Bolig med egen utleiedel har lenge vært svært populært - og lønnsomt.

Så lenge boligeier bruker mer enn halvparten av boligen målt etter utleieverdi selv, så kan leieinntektene puttes rett i lommen helt skattefritt.

Men den nye byggeforskriften TEK10 gjør det umulig å bygge slike boliger, hevder Veidekke overfor Finansavisen.

- Slår hodet i veggen
Et av kravene i den nye forskriften er såkalt universell utforming, som innebærer at personer med bevegelseshemmelser skal kunne bo der. I Oslo er et annet krav at halvparten av alle leiligheter i et prosjekt skal være over 80 kvadratmeter.

- Når alle leiligheter skal ha stort bad og tilgang til rullestol, blir det veldig vanskelig. Vi slår hodet i veggen med disse løsningene, dessverre. Den totale leiligheten skal være veldig stor for at dette skal gå bra, sier eiendomsdirektør Arne Giske i Veidekke til Finansavisen.

Dyrt
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke sier til avisen at det er studenter som ikke får leid som er de største taperne.

- For eieren er det dessuten en økonomisk sikkerhet å kjøpe med separat utleiedel, siden du kan leie ut hvis du trenger, sier Dieset til avisen.

Selvaag Bolig har ifølge Finansavisen regnet ut at de nye forskriftene vil bety en ekstrakostnad på 250.000 kroner for en leilighet på 45 kvadratmeter.

Les også: Utleiedel betaler villadrømmen


<b>Emil (27) bygget tomannsbolig - fikk råd til hytte</b>


<b>- Boligen gjør deg aldri mer rik</b>

<b>- Bedre å legge investeringen i bolig enn i madrassen</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.