Dette er den nye coupé-modellen av selve "folke-Mercedesen" C-klasse. Mercedes har lang tradisjon med sine coupé-modeller, og dette er altså den minste i søskenflokken.

Les vår test av CL 500: Den siste ekte Mercedes

C-klasse Coupé skal erstatte den kanskje ikke fullt så vellykkede CLC. I tillegg har Mercedes sin firedørs coupé CLS, som nettopp har kommet i ny innpakning.

Etter vår mening er det lovende takter fra Mercedes, og et bra steg videre fra den litt traurige CLC. Bildene antyder at dette er mer genuint Mercedes, enn det forgjengeren i hvert fall føltes som. De klassiske coupé-trekkene som kort overheng foran og et langt panser er selvfølgelig på plass.

Store bilder:

Den nye modellen skal tiltrekke seg en yngre kjøpergruppe på bilkunder mellom 35 og 45 år, som ifølge produsenten elsker livet, har sterk ansvarsfølelse og en suksessfull karriere.

- Ved å utvide C-klassen, sikter vi kontinuerlig på nye kunder. Den nye modellen er ungdommelig, stilig og dynamisk. Det vi tilbyr er et eksepsjonelt sporty innsteg i Mercedes-Benz' Coupé-verden, sier salgssjef Dr. Joachim Schmidt i Mercedes.

Fronten er den samme som kommer på den reviderte C-klassen som snart debuterer.

Les også: Pusser på folke-Mercedesen

Under panseret står valget mellom to diesel- og tre bensinmotorer.

Tallene i parentes er for manuell girkasse.

Bilen debuterer i Geneve i starten av mars, og er ventet på markedet til sommeren.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.