Dette er C-klassen fra Mercedes, som kommer med en facelift i mars.

C-klassen kom i 2007, og har i denne generasjonen solgt i over en million ekesmplarer siden lanseringen. Det er kanskje ikke så lett å se, men både eksteriør og interiør skal nå komme i en modifisert utgave. Mercedes hevder at 2000 deler er skiftet ut fra forgjengeren.

Se store bilder:

Innvendig har bilen fått en rekke aktive assistentsystemer og annet utstyr kjent fra storebror E-Klasse.

Bilen kommer med tre bensinmotorer på 156, 204 eller 306 hestekrefter, og tre firesylindrede dieselmotorer på 136, 170 eller 204 hestekrefter.

Mercedes har effektivisert motorene sine, slik at drivstofforbruket har blitt forbedret med opptil 31 prosent.

Dette klarer de blant annet ved hjelp av start-stopp-funksjon. CO2-utslippet starter dermed på 117 gram per kilometer for C220 CDI med 170 hestekrefter og manuell girkasse.

Den kanskje største nyheten i faceliften er at den finfine syvtrinns automatgirkassen som vi kjenner fra større Mercedeser nå kommer som ekstrautstyr.

Fra Mercedes-importøren i Norge heter det at C-Klassen skal fortsette med meget konkurransedyktige priser. Dagens innstegsmodell er C180 CDI som starter på i underkant av 350.000 kroner, og for 30.000 kroner mer får du stasjonsvognen.

Både sedan og stasjonsvognen kommer samtidig, og bilen vises første gang under bilutstillingen i Detroit nå i januar.

Les også: Her er de heteste bilnyhetene i 2011

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.