Hvis du på forhånd har forberedt deg på en selvsikker, superkort "tale" som forteller mye om deg som person og ansatt, kan du være heldig å få innpass på drømmearbeidsplassen på én-to-tre.

I disse krisetider er det ikke lett å finne seg en ny god jobb. Derfor er det viktig å overbevise hvis du helt uventet skulle løpe på en potensiell ny sjef.

Les også:
Slik bremser du karrieren

Triksene som gir deg jobb nå
Slik gjør du deg uunnværlig
Slik får du ny jobb

Havner du i heisen med toppsjefen for et stort selskap, må du være tøff nok - og selvsikker nok. Muligens har du bare 15 sekunder på deg på å imponere.

Harvard Business Review har håndplukket noen tips som kan hjelpe deg hvis en slik situasjon oppstår. Les og lær:

1. Øvelse, øvelse, øvelse.
Unngå å bli så forfjamset at du mister munn og mæle. Øv deg på "talen" hjemme, slik at du er godt forberedt hvis du er så heldig å få en slik sjanse.

2. Hold fokus på innholdet.
Det nytter ikke å ramse opp den fyldige cv-en din og alt du har gjort frem til nå. Fortell i stedet hva du har gjort i din tidligere jobb og hva du håper på i din neste jobb.

3. Glem hva du harlært.
Du er nødt til å skryte litt av deg selv hvis du skal selge deg inn til en fremtidig arbeidsgiver, men ikke gjør det på en brautende måte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.