Bentley viste første forsmak på å entre et nytt segment i 2012 da eksperimentbilen EXP 9 F noe overraskende rullet ut på scenen i Geneve.

I starten av neste uke debuterer produksjonsmodellen Bentayga foran pressen i Frankfurt, og den eksklusive luksusprodusenten har beholdt mye av det spektakulære de viste i første forsøk. Dette blir definitivt den feteste bilen i klassen, på så mange måter.

Bentayga blir verdens raskeste SUV med en toppfart som bikker 300 km/t med en kilometer.

Hverken utseendet eller ytelsene er overdrevent beskjedne. Under panseret sitter det en W12-motor som yter 608 hestekrefter og har et dreiemoment på hele 900 newtonmeter. Dermed gjør den null til 100 km/t på 4,1 sekunder.

-Bentayga er i sannhet Bentley-en blant SUVene. Den redefinerer luksus i SUV-segmentet og tilbyr en ekte Bentley-opplevelse i alle miljøer, takket være kombinasjonen av fokuset på detaljer, evnen til å gå overalt og banebrytende teknologi. Med denne ekstraordinære bilen ser vi frem til en spennende periode med sterk vekst og salgssuksess for Bentley. Bentayga er neste steg i merkets fremtid, sier Bentley-sjefen Wolfgang Dürheimer i en pressemelding.

 

Blant innovasjonene som nevnes er prediktiv adaptiv cruisekontroll, som forutser fartsgrenser og endringer i terrenget og tilpasser farten deretter. Med andre ord, det samme som også konsernfetter nye Audi Q7 kan by på.

Les test av Audi Q7: En teknologisk spydspiss

Videodekning 360 grader rundt bilen er selvfølgelig også på plass. Krysser du av litt ekstra, får du et stereoanlegg fra Naim med 18 høyttalere og 1950 watt. Burde overdøve de 12 sylindrene under panseret. Interiøret er selvsagt håndbygget.

Bilen kommer på markedet i starten av neste år. Regn med å se en og annen fotballspiller bak rattet i denne, samt kanskje et eksemplar eller to på Geilo også til vinteren.

DN kommer tilbake med mer om bilen straks vi har stiftet bekjentskap med den til uken.

 

Les også: Supersuvens år

Se også DNs video fra test av BMW 7-serie:

Med denne gestikulerer du lyden opp
BMW 7-serie byr på nyheter som hvermannsen kan få i sin neste bil. Se video!
01:04
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.