Skoda Kodiaq heter den 4,7 meter lange SUV-en som kommer på markeder i mars/april neste år. Til tross for at bilen kun er fire centimeter lengre enn Octavia hevder produsenten at den innvendige plassen er større enn i de fleste andre SUV-er. Baksetene kan flyttes inntil 18 centimeter i lengderetningen og har individuelle justerbare rygger.

Bilen kan utstyres med en tredje seterad, og blir den første syvseteren fra produsenten. Bilen er bygget på samme plattform som Volkswagen Tiguan, som det også etterhvert skal komme en forlenget syvseters versjon av.

Bagasjerommet måler 720 liter som femseter, og baksetene kan legges ned, noe som øker bagasjeplassen til 2065 liter. Tillatt hengervekt er på inntil 2,5 tonn.

På infotainmentfronten kan bilen utstyres med en helt ny funksjonalitet, som innebærer at bilen alltid kan være online, slik at navigasjon og trafikkinformasjon vises i nåtid.

På førerassistentsystemer kan man blant annet velge "Trailer Assist", som gjør at bilen tar over styringen når man rygger sakte med tilhenger. En annen nyhet for Skoda er det såkalte Area View-systemet, som ved hjelp av kameraer foran, bak og i speilene, gir det deg mulighet til å få komplett oversikt over hva som befinner seg rundt bilen. Kodiaq leveres med Front Assist med nødbremsassistent som standard samt med mulighet for utstyr som adaptiv cruise control, Lane Assist og blindsoneovervåkning.

Se bildene Skoda har vært i Norge for å ta:

 

På motorsiden kan man velge mellom to dieselmotorer og tre bensinmotorer, med en effekt på mellom 125 og 190 hestekrefter.

-Vi er meget godt fornøyde med motoralternativene og det brede 4x4 utvalget Kodiaq leveres med, uttaler direktør i Škoda Norge, Kai Robert Solheim i en pressemelding.

Bilen leveres med sekstrinns manuell eller DSG automatgir med seks eller syv trinn. Toppmodellene blir toliters diesel med 190 hestekrefter eller 1,8-liters bensin med 180 hestekrefter, begge med syvtrinns dsg-kasse og firehjulsdrift. Innstegsmodellene blir fremhjulsdrevne 1,4-liters bensinmotor med 125 hestekrefter med manuell girkasse, eller med 150 hestekrefter og dsg-kasse. En dieselmotor på 150 hestekrefter kommer også med dsg-kasse.

Bilen lanseres i Norge i mars/april 2017, og det ifølge importøren vil det bli åpnet for bestilling av bilen i midten av oktober i år. Prisene er ennå ikke klare, men Skoda hevder også at Kodiaq skal være mye bil for pengene.

Les også:

Dette blir en suksess  

Interessen for hybrid-biler tar av

Noe for seg selv - og for flere dnPlus (DN+)

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.