Den store suven Skoda Kodiaq debuterer i september, og nå har Skoda sluppet skisser av bilen.

Ikke overraskende er den ganske så lik konseptbilen VisionS som den tsjekkiske bilprodusenten viste under årets bilutstilling i Geneve i mars. Hvis Skoda fortsetter på samme strategi som før, kan man regne med relativt mye bil for pengene. I både det europeiske og norske markedet er suver noe av det mest populære, noe som kan tyde på at dette blir en suksess.

Kodiaq måler omkring 4,7 meter i lengde, og skal ha plass til inntil syv personer. Den blir dermed adskillig større enn Skodas foreløpig eneste modell i suv-segmentet; Yeti.

Les mer her: Skodas suv har tre motorer

Neste genrasjon Yeti kan derimot får mange trekk som vi ser i denne modellen.

-Skoda Kodiaq er en pioner for vårt merke i to henseender. Vi entrer et nytt segment med vår første store suv i klassen over Yeti. På samme tid, er Kodiaq den første modellen med Skodas nye suv-designspråk, sier Jozef Kabaň som er designsjef hos Skoda.

-Skoda Kodiaq er en veldig mangesidet bil. Den er ekstremt romslig og har kompakte ytre dimensjoner. Den leverer den beste totalpakken i sin klasse. Den er også robust, passer i alle terreng og tilbyr det beste innen fleksibilitet og funksjonalitet. Vi ville vise dette i både eksteriør- og interiørdesignet, sier Kabaň.

Ennå er det ikke sluppet bilder av interiøret, men sjefsdesigneren forklarer hva de har tenkt.

-Vi fortsetter eksteriørets brede, klare linjer inn i interiøret. Vi legger vekt på harmoni mellom form og funksjon, på ro og klarhet. For meg må en bil fungere perfekt, men også ha en estetisk utstråling. Et interiør bør vekke en følelse av tillit og trivsel. Ut fra denne filosofien har vi skapt en atmosfære som også er elegant, komfortabel og funksjonell på samme tid, sier Kabaň.

Bilen kommer på markedet til neste år.

Les DNs ferske tester av suvene VW Tiguan og den ladbare Mercedes GLC her:

Romslig og folkelig dnPlus  (DN+)

Her er flere bilder av konseptbilen VisionS:

 

Se video av konseptbilen i Geneve her:

Mye suv for pengene
Skoda kommer med ny suv på slutten av året. Syv seter og god plass til gunstig pris er salgsargumentet.
01:07
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.