Volvo kommer om kort tid til å avduke sin nyeste modell, den store sedanen S90, arvtakeren til S80.

Nå har den svenske bilprodusenten også lagt ut de første teaserbildene selv.

Volvo S90.
Volvo S90. (Foto: Volvo)
 

S90 blir den andre modellen som er bygget på den nye SPA-plattformen etter suksessmodellen XC90 som det hittil er registrert 781 eksemplarer av i Norge. Det gjør den til den klart mest solgte store suven på det norske markedet.

S90 blir neppe en like stor suksess her i landet, men er viktig for at Volvo skal få den suksessen de ønsker på det amerikanske markedet. Den er også en forsmak på V90, som skal overta for V70. En bil som har gjort stor suksess på det norske markedet.

Les også: Slik kjører du bil i fremtiden

Denne bilen skal konkurrere med Mercedes E-klasse, BMW 5-serie og Audi A6. S80 kom på markedet i 2006, og har dermed i et bilperspektiv hatt et relativt langt liv.

Vi forventer massive mengder sikkerhetsutstyr i den nye luksusbilen, og en design som står enda mer ut enn det XC90 gjør.

Motormessig er det ventet at de samme motorene som finnes i suven blir tilgjengelig i S90, det betyr blant annet den ladbare hybridmodellen T8 med 400 hestekrefter.

Offisiell debut skjer under bilutstillingen i Detroit i januar.

Følg med på DN, vi kommer tilbake med masse om den nye Volvoen i starten av desember.

Les DNs test av XC90: Volvoen er et solid svensk gull

Her kan du lese mer om en annen sedan som debuterte idag: Enda en ny BMW

Se video fra DNs test av XC90:

XC90: Slik er Volvos nye drøm av en suv
13 år etter at vi så XC90 på veiene for første gang, er endelig en ny etterfølger på plass.
02:09
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.