Flere euroland kan få sin kredittvurdering ytterligere nedgradert og det er mulig at Hellas misligholder sine gjeldsforpliktelser og må kaste kortene, sier Moritz Krämer, sjefen for Standard & Poors rating av land i Europa til Bloomberg News .

Hvis du spørs om det verste er over for Europas kredittutsikter svarte Krämer at "jeg ønsker jeg kunne si ja, men svaret er nei.

Han sier S&P fortsatt har flere land på listen med negative utsikter eller som er til overvåking, noe som indikerer at deres kredittvurdering kan bli kuttet.

Kan tape over halvparten
Hellas og Portugal nevnes som landene som ligger dårligst an til ytterligere kutt.

Ifølge Krämer er det flere forhold som kan utløse ytterligere kutt i kredittvurderingene, blant annet tilbakeslag i den finanspolitiske konsolideringen og strukturreformene, men også beslutninger som skal tas på europeisk nivå senere i mars.

Han sa også at hvis Hellas skulle misligholde gjelden sin, så kan investorene regne med å få tilbake mellom 30 og 50 prosent av den totale verdien på sine fordringer.

Les også: - Landet er insolvent

<b>Hellas: Høyeste renter siden 1999</b>

<b>Ny irsk regjering frykter gjeldsfelle</b>




(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.