Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Aksjestrateg i Nordea, Erik Roland, tror oppturen i DNB-aksjen er over. Han tror banken vil bli tvunget til å hente inn mer penger snart, og tar derfor aksjen ut av DNs ukeportefølje. Les hele porteføljen i tirsdagens DN. Til venstre Fredrik Wilander. Per Thrana
Aksjestrateg i Nordea, Erik Roland, tror oppturen i DNB-aksjen er over. Han tror banken vil bli tvunget til å hente inn mer penger snart, og tar derfor aksjen ut av DNs ukeportefølje. Les hele porteføljen i tirsdagens DN. Til venstre Fredrik Wilander. Per Thrana les mer

no_topic

Aksjestrateg tror det snart er investorenes tur til å blø for DNB

- Så langt har bare kundene bidratt til å styrke kapitalen i banken, og ikke investorene, sier aksjestrateg i Nordea. Han tror faren for emisjon i DNB er overhengende. Det avviser DNB.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

DNB-aksjen har steget med 41 prosent i år, og aksjonærene nyter godt av at banken har klart å hente en større fortjeneste på boliglån.

DNB-sjef Rune Bjerke har fått gjennomgå i offentligheten etter at han satte opp renten på boliglån tidlig i år. Hensikten var å legge til side penger for å klare nye kapitalkrav, men ikke alle tror at det holder.

Nordeas aksjestrateg Erik Roland sier ifølge en artikkel i Dagens Næringsliv i morgen, tirsdag, at han tror kursfesten er over. Han tror DNB med stor sannsynlighet vil hente penger i løpet av høsten eller vinteren, og hiver derfor aksjen ut av ukesporteføljen sin.

Roland argumenterer med at Sparebanken Møre og Sparebank 1 Nord-Norge allerede har varslet emisjon.

– Våre analytikere sa for ett år siden at det var et behov for en emisjon i DNB. Vi har nå sett at en rekke banker skal ha emisjon, til tross for at de samme bankene sa at de ikke trengte det for ett år siden. Etter stortingsvalget kan det spørsmålet dukke opp igjen. Så langt har bare kundene bidratt til å styrke kapitalen, og ikke investorene, sier Roland til DNs tirsdagsutgave.

– Det er ikke nødvendig med en emisjon, sier finansdirektør Bjørn Erik Næss i DNB.

Han står fast ved den kjente retorikken om «spleiselaget» mellom kunder, eiere og ansatte.

– Vi bruker andre virkemidler, som å redusere utlånsveksten og eiernes utbytte i noen år og vil oppnå fremtidige kapitalkrav på den måten. Da vil vi ha kapasitet til å dekke de behov våre kunder har, sier han til DN.

Les mer i DN Investor i tirsdagens utgave av Dagens Næringsliv. Der kan du også se hvordan den siste ukesaksjeporteføljen fra tre konkurrerende meglerhus ser ut - og hvordan de ligger an så langt år.

Les også på DN.no i dag: - Dette kan markere slutten på et 30 års langt bullmarked