Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
22 provinser i Kina har redusert sine avekstanslag for 2014. Bildet viser en gasskraftstasjon i Beijing - en av provinsene som har redusert sitt anslag. PETAR KUJUNDZIC
22 provinser i Kina har redusert sine avekstanslag for 2014. Bildet viser en gasskraftstasjon i Beijing - en av provinsene som har redusert sitt anslag. PETAR KUJUNDZIC les mer

no_topic

Kinesiske regioner reduserer vekstanslag

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Hittil i år har 22 kinesiske provinser, inkludert vitktige Beijing og Shanghai, redusert sine anslag for den økonomiske veksten i 2014.

Det skriver den kinesiske nyhetstjenesten Xinhua tirsdag kveld.

Nye, noe lavere vekstanslag er blitt vedtatt av to tredeler av de årlige provinsforsamlinger som er blitt holdt i løpet av januar og første halvdel av februar.

Nyhetstjenesten fremholder at Kinas politiske skift fra en BNP-basert vekstmodell til en mer kvalitativ tilnærming, kan ventes å bli tydeligere i løpet av kort tid.

LES OGSÅ: Mener frykten for kinesisk bankkollaps er overdreven

Syv provinser, inkludert Guangdong, legger opp til samme økonomiske vekst i år som i fjor. Den sørlige provinsen Hainan og den nordlige provinsen Heilongjiang er alene om å varsle høyere vekst enn i fjor.

Beijing og Shanghai sikter mot 7,5 prosent vekst, sammenlignet med 7,7 prosent for 2013.

-Dette er en uunngåelig reaksjon fra lokale myndigheters side på beslutningen om å forbedre det økonomiske evalueringssystemet med mer vekt på vekstkvalitet, sier Wang Yiyang, leder for senter for utviklingsforskning i Guangdong, til nyhetstjenesten.

Lokale myndigheters vurderinger vil basere seg på nye kriterier, inkludert ressursforbruk, miljøkostnader, arbeidssikkerhet og lokal gjeld, med økt vekt på sysselsetting, innbyggernes inntektsnivåer, sosiale sikkerhet og helsetilstand, skriver Xinhua.

Kinas BNP steg med 7,7 prosent i 2013, det samme som året før, og oversteg dermed myndighetenes mål på 7,5 prosent.

LES OGSÅ: