Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) mener bruk av vikarbyråer i mange tilfeller ligner fagforeningsknusing, og vil derfor forby slike byråer. Personen på bildet har ingen tilknytning til de konkrete forhold i artikkelen. Foto: Per Ståle Bugjerde
Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) mener bruk av vikarbyråer i mange tilfeller ligner fagforeningsknusing, og vil derfor forby slike byråer. Personen på bildet har ingen tilknytning til de konkrete forhold i artikkelen. Foto: Per Ståle Bugjerde les mer

Arbeidsliv

LO-forbund vil forby vikarbyråer

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) ønsker å forby vikarbyråer. Innleiepraksisen minner om fagforeningsknusing, sier leder Jan-Egil Pedersen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Pedersen sier til Klassekampen at arbeidskraften som blir innleid, spesielt fra Øst-Europa, er livredde for å organisere seg, fordi flere av dem som gjør det blir sendt hjem. Det undergraver den norske modellen, sier han.

– Mange av måtene innleie av arbeidere praktiseres på, minner om fagforeningsknusing, rett og slett, sier Pedersen. Han viser til at Tyskland har innført et slikt forbud i byggebransjen.

– Så lenge Tyskland kan, må vi i Norge kunne ta de verste bransjene og rett og slett forby innleie, sier han. Pedersen ønsker å innføre et slikt forbud for blant annet fiskeindustrien.

- Hvorfor?

– Det er ingen problem å ta inn folk ekstra, men da kan de ansette midlertidig. Hvorfor skal de ta det inn gjennom bemanningsselskaper som skal ha profitt på det? Det er det vi snakker om.

LO-forbundet NNN har landsmøte på Folkets Hus i Oslo denne uka. NNN har rundt 30.000 medlemmer og organiserer ansatte i matindustrien, blant annet bakerier, fiskeindustri, bryggerier og slakterier.

Vikarbyråer LO Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.