Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad les mer

Arbeidsliv

Varetekt for to siktede i bilpleiesaken i Bergen

Bergen tingrett har varetektsfengslet to av de seks personene ved bilpleiesentre i Bergen som er siktet for trygdebedragerier og grov økonomisk utroskap.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tre menn og tre kvinner i alderen 24 til 55 år ble pågrepet da politiet aksjonerte mot tre bilpleiesentre i Bergen onsdag denne uka. Politiet framstilte fredag to av mennene, begge 29 år, for fengsling i Bergen tingrett, skriver Bergensavisen.

– Vi mener det foreligger bevisforspillelsesfare, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen i Vest politidistrikt.

Tingretten ga politiet medhold i kravet om varetekt og fengslet de to for to uker med brev- og besøksforbud. Begge mennene anket kjennelsene på stedet, skriver Bergens Tidende.

Alle er i slekt

Alle de seks siktede er i nær slekt med hverandre. Siktelsene dreier seg om grov økonomisk utroskap og trygdebedragerier mot Nav for til sammen 1,3 millioner kroner.

– Jeg ønsker ikke å kommentere hva de siktede har forklart i avhør, men vi er av den oppfatning at mistanken er styrket på bakgrunn av etterforskningen som er gjort, sier Christoffersen.

Mottatt støtte fra Nav

Politiet har i lang tid spanet på virksomheten. Politiadvokaten opplyste onsdag at to av de siktede har jobbet for firmaene tross sykemelding, og at de til sammen har mottatt 1,3 millioner kroner i støtte fra Nav. Han tror imidlertid at den totale verdien av lovbruddene blir vesentlig høyere.

– Vi mistenker at de har tappet firmaene for penger, men det har vi ikke tallfestet ennå. Dessuten mistenker vi at de har hvitvasket penger og i perioder har benyttet seg av utenlandsk arbeidskraft fra personer uten arbeidstillatelse, sa politiadvokaten etter den storstilte aksjonen der 50 personer fra politiet og Arbeidstilsynet deltok.(Vilkår)

Jus Nav Politi Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.