Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling er rammet av en rekrutteringssvindel. Foto: Fartein Rudjord
Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling er rammet av en rekrutteringssvindel. Foto: Fartein Rudjord les mer

Arbeidsliv

Advarer mot svindel

Svindlere later som de representerer Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling og tilbyr jobb mot betaling.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Riggselskapet Borr Drilling advarer nå jobbsøkere om at svindlere lover jobb i selskapet med et krav om at de betaler penger for det.

Borr Drilling

  • Riggselskap etablert av de to tidligere sentrale John Fredriksen-medarbeiderne Tor Olav Trøim og Fredrik Halvorsen i 2016.
  • Ledes av tidligere Noble-direktør Simon Johnson og finansdirektør Rune Magnus Lundetræ.
  • Selskapet hentet først inn 155 millioner dollar for å eie og operere borerigger, og senere 800 millioner dollar.
  • Kjøpte i mars riggiganten Transoceans flåte med såkalte oppjekkbare rigger («jackup»-rigger) på 15 rigger, hvorav fem nybygg.
  • Kjøpte i oktober ytterligere ni oppjekkbare rigger som er under bygging ved PPL Shipyard for 1,3 milliarder dollar, og gjennomførte en ny emisjon på 650 millioner dollar.
  • Største aksjonærer er Schlumberger, Fidelity-fond, Tor Olav Trøim, Fredrik Halvorsen og partnerne i Ubon, Celina Midelfart, Skagenfondene, Rasmussen-gruppen og Folketrygdfondet.
Vis mer

– Borr Drilling gir ikke jobbtilbud uoppfordret, og selskapene som jobber for å rekruttere for oss vil aldri be om betaling fra jobbsøkere, opplyser selskapet på hjemmesiden sin.

7000 søknader til 25 stillinger

Det Tor Olav Trøim-styrte riggselskapet er populært blant jobbsøkere. Da selskapet tidligere i år lyste ut 20 stillinger i Dubai og fem ved hovedkontoret i Oslo kom det flere enn 7000 søknader.

Stillingene som ble utlyst var i hovedsak ledende og sentrale stillinger. Blant utlysningene var kommersiell direktør, finansdirektør, kontraktsansvarlig, innkjøpere og HR-direktør.

Administrerende direktør Rune Magnus Lundetræ fortalte til DN i mars at han var på jakt etter dynamiske, energiske personer som ville sette sitt preg på et selskap i vekst.

– Dette er unik mulighet til å bygge et selskap fra bunnen av, og et selskap som har en spennende eiersammensetning og, i våre øyne bra «assets» og sterk kapitalstruktur, sa han til DN.

Jobber med oljeservicegigant

En sentral del av Borrs strategi er å jobbe med oljeservicegiganten Schlumberger, som ledes av nordmannen Paal Kibsgaard og selskapet Cameron for å utvikle integrerte løsninger.

Schlumberger har også kommet inn på eiersiden i Borr, og fikk i mars utstedt 4,7 millioner rettigheter til å få aksjer til kurs 3,50 dollar pluss fire prosent årlig, «for deres rolle, støtte og deltagelse» i aksjeemisjonen tidligere i mars. Schlumberger får ytterligere 4,7 millioner aksjerettigheter («warrants») når samarbeidsavtalen mellom selskapene settes i verk.

Borr Drilling håndterer jobbsøknader fra sitt kontor i Dubai, som DN ble henvist til etter å ha vært i kontakt med riggselskapets norske hovedkontor. Dubai-kontoret har ikke besvart DNs henvendelse. (Vilkår)

Schlumberger Simon Johnson Tor Olav Trøim Fredrik Halvorsen Rune Magnus Lundetræ Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.