Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Illustrasjonsfoto. Ørjan F. Ellingvåg
Illustrasjonsfoto. Ørjan F. Ellingvåg les mer

- Statoil må ut av oljesanden

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Verdens to største miljøvernorganisasjoner har blitt aksjeeiere i Statoil og vil bruke selskapets generalforsamling til å lansere en kampanje mot Statoils engasjement i oljesandprosjekter.

Det er WWF og Greenpeace som har kjøpt aksjer samtidig som de lanserer en kampanje på nettet for å få unge, miljøbevisste mennesker til å bruke sosiale medier i sin kampanje for å påvirke Statoils største eier, staten.

Søker støtte
Under mottoet «Vi eier Statoil» har de to organisasjonene tenkt å reise en opinion som kan støtte forslagene som organisasjonene har lagt fram til behandling på generalforsamlingen senere i år.

For å vinne fram er det nødvendig at WWF og Greenpeace får med seg staten som største aksjonær. Mandag overleverte organisasjonene en oppfordring til olje- og energiministeren om å støtte forslaget på generalforsamlingen.

Ett av tiltakene på nettet er etableringen av en facebookgruppe med navnet «Vi eier Statoil – og vil ha Norge ut av tjæresanden».

Les også: Statoil godtar ikke nye oljetall

Statoil-reservene tømmes

- Det vil tilgrise Statoils logo