Amerikanske børsindekser fortsatt gårsdagens nedgang fra åpning tirsdag, tynget av børsfall i Europa og Asia.

S&P 500-indeksen falt mandag, etter å ha nådd sitt høyeste nivå så langt i år før helgen.

- Folk trekker seg litt tilbake før resultatsesongen og prøver å konsolidere det de har, sier investeringsdirektør Peter Jankovskis, i OakBrook Investments til Reuters.

Det amerikanske aksjemarkedet har steget kraftig siden februar, drevet av optimisme rundt færre rentehevinger fra Federal reserve.

En renteheving prises nå ikke fullt inn før i desember. Leder for Federal Reserve Chicago, Charles Evans, sier i et manus til en tale tirsdag at han mener det vil være riktig med to renteøkninger i 2016, for deretter å øke renten gradvis.

- Hvorvidt denne banen faktisk vil være hensiktsmessig avhenger av hvor de innkommende data påvirker FOMC sitt syn på vekst og inflasjon, samt deres vurderinger av risiko i disse prognosene, sier Evans i manuset ifølge Bloomberg News.

Tesla Motors snudde opp midtveis tirsdag. Aksjen har dermed steget sammenhengende etter lansering av den rimeligere folkebilen "Model 3" i California torsdag kveld.

Tesla-aksjen var opp omlag 3,4 prosent til 255,52 dollar. Det er opp nær 11 prosent den siste uken.

Farmasiselskapet Allergan falt rundt 15 prosent etter at finansdepartementet i USA sent mandag la frem nye regler for å motvirke skatteinversjon. Det er en form for skatteflukt som innebærer å flytte selskapet juridisk til et land med lavere selskapsskatt gjennom et oppkjøp. I den sammenheng fryktes det at dette kan komplisere Pfizers oppkjøp av Allergan.

CF Industries, som muligens også kan bli rammet av bestemmelsene gjennom oppkjøpet av OCI, var ned 3,4 prosent. BMO-analytiker Joel Jackson tror imidlertid ikke CF-aksjen vil påvirket i betydelig grad av de nye reglene, selv om han tror det kan bli et visst press på aksjen.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones Industrial Average 17604,35 -0,75%

  • NASDAQ Composite 4843,93 -0,98%

  • S&P 500 2045,28 -1,01%

Følg markedet på DN Investor

Les også: Korrupsjonsbekjemper trekker seg etter Panama-avsløringene

Sterkeste marspriser på et tiår - men to ting bekymrer

Panama-lekkasjene: Vurderer Wærsteds rolle  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
- DNB er ulne i sine forklaringer
DNs kommentator Bård Bjerkholt mener DNB ikke har lykkes med å forklare hvorfor de har tilbudt kunder å søke tilflukt i et skatteparadis.
02:15
Publisert: