Stadig flere offshorearbeidere går arbeidsledige og til høsten vil det trolig settes et historisk, norsk bunnivå for utnyttelsesgraden av borerigger i Norge, skriver offshore.no.

Det store overskuddet på rigg gjør at det forventes at noen rigger må ut av markedet for å skape balanse.

40 semi-rigger, 33 jack Up-er og 9 boreskip er tatt ut av markedet verden over.

På norsk sokkel er ingen rigger tatt ned på det nåværende tidspunkt, men ifølge Sysla Offshore vil dette trolig snart skje for å få ned tilbudssiden. I tillegg er mer enn 40 prosent av de flytende boreriggene i Norge over 20 år gamle, og flere kan bli ansett som for gamle til å brukes på ny.

Selv om halvparten av norske rigger står uten kontrakt til nyttår, skyldes dette at det ikke er tegnet noen nye kontrakter før den tid. Flere selskaper har derimot tegnet kontrakter som begynner mellom 2017 og 2020, deriblant Statoil, Repsol og Aasta Hansteen. (©NTB)

Følg markedene på DN Investor

Les også:

Tesla etterforskes for lovbrudd etter dødsulykke

Ga 76,5 mill. for tomt – bruker den til ny garasje dnPlus (DN+)

De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.