Rec venter nå omsetning i tredje kvartal 2016 på om lag 45-50 millioner dollar, mot 71,1 millioner dollar i andre kvartal.

Ifølge Bloomberg-konsensus var det ventet en omsetning på 87,5 millioner dollar for tredje kvartal, basert på estimater fra fem analytikere, melder TDN Finans.

Rec venter nå et silisiumsalgsvolum på ca. 1.800 tonn i tredje kvartal.

Pareto Securities skriver i en oppdatering før børsåpning at de hadde anslått en omsetning på 100 millioner dollar i tredje kvartal og et salgsvolum på 4.600 tonn.

Rec-aksjen endte ned 20 prosent. Aksjen ble omsatt for 186 millioner kroner på Oslo Børs fredag.

Uendret rente positivt for Storebrand

Storebrand-aksjen sluttet opp 0,3 prosent til 39,14 kroner fredag etter å ha steget 1,7 prosent torsdag.

Nordea Markets trekker i en oppdatering fredag frem at torsdagens kunngjøring om at Norges Bank holder renten uendret er positivt for Storebrand-aksjen, blant annet som et resultat av at meglerhuset nå ser en stigende inflasjon igjen.

«Dette støtter opp om vårt syn på at rentene har nådd bunnen, og vårt hovedscenario antar at den lovpålagte kapitaldekningen øker i litt over et år, før den faller igjen. Etter dette vil mesteparten av inntektene i prinsippet være frie kontantstrømmer, og dermed legge til rette for vesentlige utbyttebetalinger, heter det i oppdateringen.

Nordea Markets har en kjøpsanbefaling på Storebrand med et kursmål på 46 kroner per aksje.

Brexit

Storbritiannias utenriksminister Boris Johnson mener at samtalene rundt Brexit ikke trenger ta to år, melder TDN Finans.

Han sier at myndighetene regner med å påberope Artikkel 50, som starter prosessen med å forlate EU, tidlig i 2017.

Når Artikkel 50 er påberopt har Storbritannia to år på å forhandle vilkårene rundt utmeldingen.

 

Les også: Telenor tar tap på tre milliarder i tredje kvartal

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,09 prosent til 617,79 poeng, omsatt for 2.681 millioner kroner.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt fra DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.