EU-kommisjonen foreslår et hastemøte med «Joint Committee» som inkluderer USAs transportdepartement (DOT) 11. eller 20. november 2014, i forkant av «Joint Committee» sitt neste regulære møte, som skjer to ganger i året.

Det fremgår av et brev fra EU-kommisjonen til DOT datert 9. oktober.

I forespørselen fremgår det at EU-kommisjonen vil ha et møte for å redegjøre, og løse spørsmål, knyttet til benyttelsen av «EU-U.S. Air Transport Agreement» i forbindelse med Norwegian Air Internationals søknad om unntak og forespørsel om en «foreign air carrier»-tillatelse.

I henhold til reglene for slike henvendelser skal et slikt møte bli holdt tidligst mulig, og senest innen 60 dager etter at brevet er mottatt.

Washington Times skrev fredag at forespørselen kommer etter at DOT fortsetter å utsette en beslutning rundt søknaden, som vil tillate Norwegians datterselskap Norwegian Air International (NAI) å fly mellom USA og Europa.

Departementet har brukt fire ganger så lang tid på å godkjenne søknaden fra NAI enn det har gjort for andre europeiske selskap, skriver avisen.

Les også:
Statoil selger for nær 15 milliarder i Aserbajdsjan
Betinget begeistring for japansk beiler
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.