Odfjell Drilling har vunnet frem i Høyesterett i en sak om skatteligning for årene 2009-2011 i Odfjell Rig.

Estimert effekt av dommen på Odfjell Drillings konsernresultat i 2015 er en reversering av bokført skattekostnad på 400 millioner kroner, pluss renter, og en tilsvarende positiv effekt egenkapitalen.

Det fremgår av en melding tirsdag.

Odfjell Rig var uenig i Skatteetatens oppfatning om at Odfjell Rig var skattepliktig i Norge for sin deltakelse i Deep Sea Drilling Company II KS. Odfjell Rig Ltd. anket saken til Høyesterett, fremgår det.

Mesteparten innbetalt

Odfjell Drilling har betalt inn to tredeler av skattekravet relatert til Odfjell Rig sin deltakelse i Deep Sea Drilling Company II KS. Beløpet ventes tilbakebetalt innen kort tid etter at selskapet har vunnet frem i Høyesterett.

Det sier IR-kontakt Lasse H. Johannesen i Odfjell Drilling til TDN Finans tirsdag.

- I all hovedsak er dette betalt. To tredeler er betalt. Når dommen nå er avsagt i Høyesterett er den endelig og vi venter at dette vil bli tilbakebetalt snarlig. Enten i slutten av desember eller i januar, sier Johannesen.

Det konkrete beløpet som vil bli tilbakebetalt vil selskapet komme tilbake til når de har fått studert premisset for dommen.

Bra for selskapet

Johannesen sier at dette vil bli bokført i fjerde kvartal. Selskapet har bokført 400 millioner i skatteutgifter pluss renter. Dette vil reverseres i fjerde kvartal.

- Det er klart at dette har en positiv likviditetseffekt som er bra for selskapet, sier han.

Selskapet har ikke noen andre skattesaker i rettssystemet nå, sier han.

 

Les også: Analytiker: Opec kan finne det nødvendig å beskytte prisene

NRK: Sandberg blir innvandringsminister

Disse topper lønningslisten fem år etter utdannelsen

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tilpasser språkopplæringen til morsmålet ditt:

Tilpasser språkopplæringen til morsmålet ditt
Hva som er vanskelig når du skal lære deg norsk, vil være forskjellig for en franskmann og en kineser. Takket være et språkkart forsket frem ved NTNU i Trondheim, har Sounds Good utviklet en språklærings-app som vet akkurat hvilke lyder du bør lære.
01:24
Publisert: