Saken er oppdatert.

NB. Tirsdag morgen kommer det melder NRK at Sanberg blir statsråd, men ikke for innvandring.

Ifølge kanalen vil den nye statsrådsposten samle asyl- og integreringsansvaret som så langt har ligget hos Justisdepartementet og Barne-, likestillings- og integreringsdepartementet.

Sandberg blir presentert som ny innvandringsminister når statsminister Erna Solberg (H) gjør flere endringer i regjeringen onsdag formiddag, etter det NRK erfarer.

VG og Aftenposten har allerede skrevet at det ligger an til flere endringer i regjeringen onsdag. Både Høyre- og Frp-statsråder blir berørt av endringene.

Bedre og mer helhetlig

Sandberg får ansvaret for Utlendingsdirektoratet (UDI), Utlendingsnemnda (UNE) og Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI).

En kilde med kjennskap til regjeringens arbeid på innvandringsområdet har følgende kommentar til utnevnelsen av Sandberg som fersk statsråd i en like fersk statsrådspost:

– Målet er å kunne se innvandringspolitikken i en bedre og mer helhetlig sammenheng. Det er ingen tvil om at dette blir viktig i årene som kommer.

Dersom det stemmer at Sandberg blir ny innvandringsminister, øker antallet statsråder i regjeringen fra 18 til 19. Regjeringen har vært uendret siden den ble utnevnt høsten 2013.

Flere endringer

Ifølge VG vil onsdagens rokering i regjeringen blant annet innebære at klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) flyttes til et annet departement. Det gjør også landbruksminister Sylvi Listhaug. Også Aftenposten skrev i forrige uke at Listhaug kan få tyngre oppgaver.

– Flere Frp-kilder i regjeringsapparatet peker på at landbruksminister Sylvi Listhaug kan være på vei til et tyngre departement, skrev avisen.

Europaminister Vidar Helgesen (H) ser ifølge VG ut til å flyttes ut fra Statsministerens kontor og til et nytt departement. Samtidig snakkes det også om at Os-ordfører siden 1999, Terje Søviknes, nå får en rolle i regjeringen. Landbruk, fiskeri og næring er poster som trekkes fram som aktuelle.

Det spekuleres samtidig på om fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) og olje- og energiminister Tord Lien (Frp) er på vei ut av regjeringen.

Les også:

Lager minihotell med Airbnb

- Nesten positivt at oljeprisen er lav nå

Se DNtv: Slik blir du klar for vinterløping

Slik blir du klar for vinterløping
- Ingen grunn til å droppe utetreningen når vinteren kommer.
01:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.