Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Daglig leder Tore Nybø tar i år sikte på at Nøgne Ø i Grimstad skal produsere to millioner liter øl og sake – en økning på 33 prosent fra ifjor. Foto: Sondre Steen Holvik
Daglig leder Tore Nybø tar i år sikte på at Nøgne Ø i Grimstad skal produsere to millioner liter øl og sake – en økning på 33 prosent fra ifjor. Foto: Sondre Steen Holvik les mer

Hansa_Borg_Bryggerier

Rekord fra Nøgne Ø

Grimstadbryggeriet Nøgne Ø leverere rekordresultater. Men veksten avtar.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Nøgne Ø, det kompromissløse bryggeri, har vokst kraftig hvert år siden etableringen i 2002. Ifjor passerte bryggeriet, som i dag har Hansa Borg Bryggerier som største aksjonær (54,4 prosent). 61 millioner kroner i inntekter etter salg av 1,7 millioner liter øl og sake.

Overskuddet ble på vel 15 millioner, og eierne deler fem millioner i utbytte.

 

Veksten avtar

Men inntektsveksten siste år på bare vel syv prosent er den svakeste siden starten. Det forklarer daglig leder Tore Nybø delvis med flom og  oversvømmelse i bryggeriet utenfor Grimstad som førte til avbrud i produksjonen. Dessuten har tilbudet av øl fra småbryggerier skutt i været.

- Nå er vi i en nisje i ølmarkedet som bare utgjør omtrent fire prosent av totalvolumet. Og vi ser på alle de nye bryggeriene som dukker opp som kolleger og ikke konkurrenter. Men ja, det blir stadig trangere i ølhyllene både i dagligvarebutikkene og på Vinmonopolet, sier han.

Øl fra Nøgne Ø. Foto: Tomm W. Christiansen

 

Utvider

I år legger Nøgne Ø opp til en nøktern vekst og investerer 25 millioner kroner i et nytt bygg etter å ha kjøpt Rygene Kraftstasjon der bryggeriet har holdt til de siste årene.

- Det er jo ikke så lett for et ølbryggeri å markedsføre seg. Vi er helt avhengige av jungeltelegrafen. Og med det nye bygget legger vi sto vekt på å få inn publikum til oss. Til sommeren blir det daglig omvisning og smaking, sier Nybø.

- Hva betyr det at dere har mistet den nasonale distribusjonsavtalen med Rema1000?

-  Vi har fått god distribusjon i de andre kjedene og også veldig god dekning lokalt, så jeg tror vi vil klare å dekke opp det vi mister, sier Nybø.

Og det er en ting til Nøgne Ø nå mister. Bryggeriet er blant de ytterst få aksjeselskapene i Norge som på DNs gasellekonferanse sist høst ble tildelt gasellestatus for åttende år på rad. Det blir ikke noe niende. For en gaselle må ha doblet omsetningen de siste fire årene, og Nøgne Øs omsetning ifjor var ikke dobbelt så høy som fire år tidligere.

- Det var synd. Men det var veldig moro så lenge det varte, sier Tore Nybø.

 

 

Nøgne Ø det kompromissløse bryggeri as

I millioner kroner 2015 2014 Endring i prosent
Driftsinntekter 61,1 56,9 7,4
Driftsresultat 15,1 12,5 20,8
Resultat før skatt 15,4 12,8 20,3

 

Les også:
Sjekk denne familiebilen  

Hansa og Heineken ut av Remas hyller

 

Næringsliv Øl Hansa_Borg_Bryggerier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.