40 prosent sier i en undersøkelse som Sentio har gjort på oppdrag for Nationen, at sjansen er mindre for at de stemmer Senterpartiet dersom Borten Moe fortsatt er nestleder i partiet.

29 prosent sier sannsynligheten for å stemme Sp øker, mens 31 prosent sier de ikke vet.

Samtidig viser målingen at den omstridte nestlederen som på mandag får vite om han får fortsette i partiledelsen eller ikke, trekker klart flere Høyre-velgere enn Ap-velgere. 43 prosent av dem som sier sannsynligheten øker for at de vil stemme Sp med Borten Moe som nestleder, stemmer Høyre.

– Når en så stor andel av Høyre-velgerne sier det vil telle positivt om Borten Moe er nestleder, kan det tyde på at Sp her har en sjanse til å kapre noen stemmer, sier valgforsker Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen til avisen.

Sp-nestleder Trygve Slagsvold Vedum stiller uten motkandidat til ledervervet etter Liv Signe Navarsete på mandagens ekstraordinære landsmøte. Bak ham stiller Anne Beathe Tvinnereim og Borten Moe mot hverandre som første nestleder. Tvinnereim og Janne Sjelmo Nordås står mot hverandre til plassen som andre nestleder.

Les også: 
Målet er én million Tesla på veiene
- Åpenbart at noe må skje
Mener rentekuttet ble presset frem (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.