– De andre partienes standpunkt til søndagsåpne butikker vil ha avgjørende betydning for om vi sier ja eller nei til samarbeid i den enkelte kommune, sier Hareide til Aftenposten.

Bakgrunnen er at det nå virker sannsynlig at regjeringen kan gå inn for et forslag hvor kommuner som definerer seg som turiststed selv kan avgjøre om de vil ha søndagsåpent.

Hareide er tydelig på at Kristelig Folkeparti kommer til å ta alle politiske virkemidler i bruk for å bevare hviledagen. Han viser blant annet til en SMS fra KrF-veteran Kjell Magne Bondevik for å forklare hvor viktig saken er for partiet.

– Vår tidligere statsminister har gitt meg ordre om at dette må løftes inn i sluttfasen av valgkampen. Jeg kan ikke gjøre annet enn det sjefen sier, sier Hareide spøkefullt til avisen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: LO krever ny høring om søndagsåpne butikker

 
Widvey sier Venstres søndags-sving er positivt