Utviklingen med at stadig flere skaffer seg elbil, kan komme til å utfordre både elnettet og lommeboka vår, skriver forskningssida Gemini.

Problemet er at folk setter bilen til lading når de kommer hjem fra jobb om ettermiddagen. Det betyr at man får en topp i strømforbruket, spesielt på det tidspunktet.

Denne toppen kan etter hvert bli en stor utfordring for elnettet, mener eksperter.

– Vi kan få store spenningsproblemer, og det vil være begrenset med overføringskapasitet i distribusjonsnettet, sier professor og direktør Olav B. Fosso ved NTNUs tematiske satsingsområde energi.

Fosso mener også vi også kan få et kapasitetsproblem.

- Store variasjoner i forbruk over døgnet er utfordrende. Kraft er ferskvare. Det betyr at det er en fordel om du har et forholdsvis jevnt forbruk over et døgn, sier han til Gemini.no.

I dag er ikke ladningen av elbiler på ettermiddagen noe problem, men alt tyder på at vi får flere elbiler og hybrider. Det finnes også hurtigladere rundt 20 kW som kan installeres for hjemmebruk, og om slike hurtigladere blir vanlige i Norge, blir problemet også større.

Fosso understreker at det da gjelder å bruke strømmen smartere.

– Vi må bruke ny teknologi som utnytter strømnettet bedre, sier han.

 

Les også: Valutastrateg om kronefallet: - Det sprekker. Her går det fort

Kutter kursmål på Seadrill-aksjen med 97 prosent

Oljeprisen under 40 dollar

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Britene gleder seg over billige, norske juletrær:

Britene gleder seg over billige norske juletrær
Akkurat nå er ett britisk pund verdt rundt 13 norske kroner. Det begeistrer briter, som har Norge som en av hovedlevrandørene av juletrær.
01:13
Publisert: