– I det sentrale oppgjøret vil alt annet enn null være uforsvarlig, sier Lier-Hansen, som er administrerende direktør i det største NHO-forbundet.

Noe annet enn et svært moderat oppgjør vil føre til at enda flere blir arbeidsledige og til at enda flere havner i Nav-systemet, advarer han.

– Det blir avgjørende viktig for oss å argumentere beinhardt for at vi i år virkelig må ha et lønnsoppgjør som er så moderat at vi må tilbake til 1930-årene for å finne noe tilsvarende, sier han.

Samtidig mener Lier-Hansen at nulloppgjør sentralt ikke vil bety at lønnsmottakerne ikke får lønnsvekst i 2016, og viser til lokale oppgjør og lønnsglidning fra i fjor.

Arbeidsledigheten i Norge har nådd 4,6 prosent, og det er særlig oljerelatert industri på Sør- og Vestlandet som er rammet av oljeprisfall og nedgang i oljenæringen.

Les også: - Man har litt lett for å glemme at de er en betydelig eksportør

TVNorge-kanaler kan forsvinne for Canal Digital-kunder

Varsler ny lakseopptur (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet på DN Investor HER

Se DN Tv: Ny Porsche 911 Turbo: - Hurra, hurra!
- Hurra, hurra!
Nå kommer Porsche 911 med turbo som standard. DN har kjørt den.
01:39
Publisert: