– Hvis vi skal lykkes med integreringen må flyktningene komme i jobb fortest mulig, sier Anne Beathe Tvinnereim til Nationen.

Tvinnereim har vært med i et utvalg for ny integreringspolitikk ved tankesmia Agenda, som onsdag legger fram forslag til bedre integrering for flyktninger og innvandrere.

– Det blir stadig færre jobber som ikke krever utdannelse, men primærnæringene og landbruket er en av få som er igjen. Dermed bør det bli enklere for flyktninger å få seg jobb i landbruket, sier Tvinnereim.

Lønnstilskudd

Hun foreslår lønnstilskudd og forenklet byråkrati fra Nav, og hun legger til at mange flyktninger allerede kan sitte på verdifull kompetanse.

– Jeg mener at vårt ansvar er å integrere flyktningene som skal bli boende og hjelpe dem i jobb, framfor å ha åpne grenser for midlertidige arbeidsinnvandrere.

Generalsekretær i Norges Bondelag, Per Skorge, er usikker på om landbruksnæringen har nok jobber, men er likevel positiv til forslaget.

– Det vi har sagt er at vi må støtte opp om tiltakene myndighetene legger opp til i forbindelse med integreringen, enten det er frivillig arbeid, betalt arbeid eller bosetting, sier Skorge. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Regjeringen vil fjerne særrettigheter for flyktninger


  Flyktningstrømmen til Hellas tar seg opp igjen

  Kinesisk turist ble asylsøker i Tyskland ved feiltakelse